SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Carline


Terug naar de cv van de maand home-page ->


 De feedback van de jury bij het cv van Carline

Het cv van Carline vind ik echt ontzettend leuk gedaan! Als er duidelijker in zou staan hoe lang ze daadwerkelijk bij een werkgever zou hebben gewerkt en iets meer van een kleine functieomschrijving/verantwoordelijkheden per werkgever dan zou het een absoluut top cv zijn geweest .  Wat mij betreft de leuke verfrissende styling en de duidelijk en overzichtelijk behouden en daaraan de bereikte resultaten in facts and figures aan toevoegen.

Leuke, speelse opmaak van het cv en goede persoonlijke informatie. Je foto mag van mij iets groter en het is ook het fijnste als je cv op één pagina past. Persoonlijke informatie kan zeker in je cv. Maar kan ook goed in een motivatiebrief en/of tijdens een gesprek. Ik zou persoonlijke informatie en werk informatie meer met elkaar in evenwicht brengen.

Overzichtelijk, aansprekend en sfeervol. Door het gebruik van "vrouwelijke" lettertypes geeft het het cv ook een vrouwelijke twist, wat voor een cv van personal assistant een hele mooie extra dynamiek geeft. Het kleur gebruik en de foto zorgen voor een toegankelijke en positieve oogopslag.

Ik vind de 2e pagina zeer origineel! En toch ook een beetje vermoeiend om naar te kijken. Ik moet er echt even voor gaan zitten om te zien welk bedrijf, wanneer en hoe lang etc. Mijn ervaring is dat je de lezer op een zo laag mogelijke drempel moet kunnen raken. Als het te lang duurt om te begrijpen wat er staat, haken ze af. Dit is een ingewikkelde balans want aan de ene kant vind ik het echt heel leuk en creatief vormgegeven, aan de andere kant kost het me teveel moeite om het in me op te nemen. Het feit dat ik hierover aan het nadenken ben vind ik zonde want de uitstraling van het cv bruist van resultaatgerichte levenslust.

De opleiding en ervaring is visueel leuk weergegeven. Ook een leuke en goede profielfoto. Bij vaardigheden, kwaliteiten en taalvaardigheid zouden de balkjes aan moeten geven hoe goed Carline hierin is, dat werd mij pas duidelijk toen ik bij taalvaardigheid zag dat er een verschil in de balkjes kan zitten. Misschien een idee om dit op een andere manier weer te geven.

De omschrijving bij professionele vaardigheden zijn heel breed (staat waarschijnlijk gelijk aan de 20 jaar ervaring van Carline). Ik had die ervaring liever bij de diverse werkgevers terug zien komen. Op deze manier wordt duidelijker hoe recentelijk bepaalde vaardigheden zijn gebruikt en welke niet.
Veel aandacht aan de styling, maar wat mij betreft ruimte voor verbetering op de inhoud. De layout zegt wat over je creativiteit en ik vind het opleidingen – ervaringen overzicht een leuke extra, maar mis echt de inhoud. Probeer meer verdieping in taken/prestaties aan te brengen. Het is nu vrij ‘algemeen’. Ook mis ik wat informatie over hoe lang je ergens hebt gewerkt.

Hele mooie opmaak/overzichtelijk cv/heel leuk gedaan de opleidingen & werkervaring naast elkaar in 1 overzicht met logo’s van de organisaties. Tip: Er staan een aantal punten op het cv waarmee Carline zich onderscheidt zoals: coördineren van werk op afstand en cybersecurity coördinatie. Ik zou als hiring manager/recruiter willen weten wat haar rol dan precies was. En in het profiel zou ik het stukje: “ik geef mensen graag het gevoel dat ze belangrijk zijn” en de laatste zin: “kun je verwachten” weglaten.

Goede foto - open en professioneel en ze maakt een duidelijk verschil tussen vaardigheden en karkatereigenschappen. Slim gebruik van 'prestaties'. Verfrissende manier van opleiding en werkervaring weergeven.
Duits is blijkbaar matig - niet nodig om te vermelden.

Erg veel persoonlijke informatie. Zelf vind ik geboortedatum, gezinssituatie en adres niet relevant en kan zelfs leiden tot ongewenste (onbewuste) aannames.