SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Sabina


Terug naar de cv van de maand home-page ->


Feedback en tips van de juryleden bij het cv van Sabina

Het geheel is wat donker. Foto valt weg in de achtergrond.  De aandacht gaat meer naar het plaatje dan naar het cv (mogelijk zou dit met een andere achtergrond anders zijn). Als het allemaal wat mooier in elkaar zou overlopen zou dit gewoon een heel net en overzichtelijk cv zijn. 

Overzichtelijk en goed leesbaar cv, al vind ik het persoonlijk een beetje druk. Je ‘profiel’ mag wat mij betreft iets meer worden uitgelicht.

Overzichtelijk, door het contrast van de donkere achtergrond en de witte letters is het comfortabel lezen. Ik krijg het idee dat de achtergondafbeelding achter de foto voorkomt uit de méga interessante workshop die Sabina geeft. Alhoewel het aan de drukke kant is, maakt het wel dat ik heel benieuwd ben naar de stappen die ze wilt gaan zetten en welke richting ze op wilt.

Tip: Sabina, je wilt het roer omgooien en je meer richten op dat waar je in al die jaren bij KLM al veel ervaring in hebt opgedaan. Dat klinkt geweldig! Ik kan me voorstellen dat je heel veel klantcontact hebt gehad, hebt moeten trouble shooten, mensen doorgronden, slecht nieuws brengen, onmogelijke zaken mogelijk hebt moeten maken en bovenal de rust hebt moeten bewaren op de meest hectische momenten. En dat dit ervaring is die je wilt inzetten in je volgende functie. Laat het zien! De omschrijving "verantwoordelijk voor het instapproces" en "verzorgen van de passagiersonload" zeggen mij niets, ik ben niet bekend met functies op schiphol. Daarmee sla je al die ervaringen plat. Door meer inzicht te geven in wat je daadwerkelijk deed en om met name die zaken te benoemen waar je mee verder wilt, voedt je de recruiter met dat wat je van hezelf wilt laten zien. Als je dat doen? Dan komt de enorme kracht die je cv uitstraalt ook nog eens op de juiste plaats terecht.

Een kleurrijk cv en het cv springt eruit. Misschien zit hier ook meteen een risico in, omdat het een eventuele werkgever wel moet aanspreken. De profielfoto lijkt door Sabina zelf te zijn gemaakt (geconcentreerde blik), misschien leuk om in de profielfoto iets van Sabina haar creativiteit terug te laten komen (bv. zelfportret getekend/geschilderd) of anders iemand anders de foto van haar laten nemen in een creatieve setting.

Sabina geeft bij haar profiel aan dat ze een nieuwe passie heeft gevonden en het roer heeft omgegooid (daarmee werd mijn nieuwsgierigheid gewekt), maar ze licht niet toe waar ze het roer naar toe heeft omgegooid... Daar had ik graag verder in meegenomen willen worden, zodat duidelijk wordt in welke richting haar nieuwe ambitie ligt. Dat valt nu lastig op te maken uit het cv met de werkervaring die Sabina heeft en de hobby’s en extra curriculaire activiteiten die zij heeft gedaan (die staan erg ver uit elkaar).

Fijn dat het 1a 4 is. Overzichtelijk kort en krachtig. Het cv valt op.

Tip: Ik denk dat je heel veel in je mars hebt, en je dit veel sterker kan en mag neerzetten. Bijv. hoe veel mensen aangestuurd, om welke aantallen gaat het (je kan verwacht ik nml goed tegen stress/piekbelasting)
Daarnaast, lees ik dat je eigenlijk het roer omgooit, ik zou dit prominenter doen , gezien je (verwacht ik) met dit cv gaat solliciteren. Dus je huidige opleiding lekker boven aan (dat zal relevant(er) zijn)!
Pas je linkedin URL aan naar gewoon je naam (kan tegenwoordig) less is more.

Heel fijn dat dit cv ook op 1 pagina staat/overzichtelijk/achtergrond vond ik eerst heel vaag en ik begreep niet goed waarom hiervoor gekozen is, maar als je het hele cv doorgelezen hebt, dan blijkt hij juist heel toepasselijk.
Tip: Misschien een toepasselijke quote/korte tekst op de achtergrond zetten zodat sneller duidelijk is waarom hiervoor gekozen is/pasfoto kan professioneler (nu selfie in de woonkamer) en de term mensenmens kan ik niet meer horen na afgelopen periode een vacature te hebben gehad waarbij bijna iedere managementassistent zichzelf een mensenmens noemde…..sorry.

Helder en overzichtelijk cv. Duidelijk aangegeven wat ze zelf belangrijk vindt.

Maak onderscheid tussen vaardigheden en persoonlijkheid. Je profiel mag iets concreter: creatieve duizendpoot, 'mensenmens', zijn holle kreten en erg subjectief en zeggen in mijn beleving niet veel. Wees specifieker. Talen zijn een sterk punt van je, ik zou het niveau vermelden.