SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Wendy


Reactie van stemmers op de website bij het cv van Wendy

 • Door de gele kleur en de goede foto een opvallend cv.
 • Lijkt me een ervaren dame in haar vakgebied. Ik zou wel op de overgebleven ruimte op haar cv meer informatie van haar willen zien. Bijvoorbeeld waar is ze trots op en/of wat is haar visie over een bepaald onderwerp.
 • Ik denk dat ik deze kleur geel ook ga gebruiken voor mijn cv. Je wordt er zo vrolijk van.


De feedback van de jury bij het cv van Wendy

 • Bij de ambitie zet ze meerdere functietitels neer, zet een paar daarvan ook bovenin direct onder je naam ipv alleen “gedragswetenschapper”. Niet heel lang, maar gewoon kort. En dan rollen die ook echt met elkaar te rijmen zijn. 
 •  Goede kleuren gebruikt, goede foto.  Volledige adres hoeft niet van mij.  Probeer belangrijke woorden, waar jij de aandacht op wil vestigen dik gedrukt te maken. Niet veel, gewoon een paar.
 • Duidelijk en overzichtelijk cv. Je kunt snel de belangrijkste informatie (voor een recruiter/hr persoon) eruit filteren. 
   tip: nu heroriëntatie. Misschien hier aangeven wat je nu zoekt. Waarop heroriënteer je jezelf, switch maken? Als je het hier onder het kopje van je huidige "werkervaring" zet komt dit duidelijker naar boven. Als je dit alleen in een motivatiebrief zet wordt dit misschien gemist. Het is nu eenmaal realiteit dat we als eerst naar het cv kijken en soms brieven niet eens lezen, dus zorg dat je cv ook deze info bevat.
 • Fris en eigen is het eerste dat dit cv oproept. Alle relevante info is duidelijk vindbaar en het cv is goed leesbaar. Ik vind het wel teveel tekst. Het  mag korter en krachtiger. Hou het vooral bij jezelf.
 • Bij de vroegere functies staat geen uitleg en je laatste functie wordt juist weer zeer uitgebreid beschreven. Dit mag evenwichtiger. Overweeg daarbij naast je taken ook de resultaten toe te voegen.
 • Wat mij betreft hoe je niet meer de details van de middelbare school te delen. Voegt weinig toe na zoveel jaar ervaring en nieuwe kennis. Wat mij betreft is het deel over de functie in Oss te uitgebreid. Ik vraag mij af of een werkgever zin heeft dit hele verhaal te lezen, zeker omdat het niet over JOU gaat.
 • Sterk persoonlijk profiel, ik leer je al echt een beetje kennen. Ook super fijn om je ambitie te lezen, dan weet ik ook of de eventuele vacature bij je zou kunnen passen. Je staat ook goed op de foto, alleen de donkere achterkant zorgt ervoor dat het een erg serieuze en statische foto wordt (in mijn optiek). Ik zou altijd kiezen voor een lichte achtergrond. 
 • Wauw; weet niet of het komt door de professionele foto in combinatie met de kleuren die ze heeft gebruikt maar het plaatje klopt. Het cv blijft direct hangen. Daarnaast gebruik gemaakt van een goede indeling als je kijkt naar contactgegevens, persoonlijke info en inhoud van werkervaring. De persoonlijke info is geen samenvatting van containerbegrippen maar ik lees een stukje over Wendy. Dat vind ik ook een dikke plus! 
 • De tekst in je persoonlijke profiel is redelijk ‘veel’ (en misschien dubbel op met jouw kwaliteiten/competenties?) Je zou onderscheid in je profiel kunnen maken door de voor jou belangrijke begrippen (competenties) dik te drukken. Zo vallen ze nog meer op en kun je het rijtje die je hebt verwerkt in jouw kwaliteiten/competenties wellicht weghalen. Hierdoor heb je wat ruimte over. 
 • Een duidelijk en overzichtelijk cv. Geen taken bij andere werkgevers,  alleen bij haar laatste werkgever. Ik zou zeker nog bij 1 werkgever de taken vermelden.