SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Ronald


Dit vinden de juryleden van het cv van Ronald

  • Een cv van 19 pagina`s, die heb ik niet eerder gezien. Dit boekwerk mag van mij teruggebracht worden naar max. 3 - 4 pagina`s. Positief aan dit cv vind ik de bullets in bold en cursief en de bedrijfslogo`s. Minpunten zijn de overbodige info zoals geboorteplaats, burgerlijke staat en nationaliteit mogen wat mij betreft eruit. Het cv is dus veel te lang en werkervaring over 2 pagina`s verdelen vind ik persoonlijk slordig over komen.  Bij een cv gaat het om relevante informatie en niet om maar zo volledig mogelijk te zijn.
  • Klassieke opbouw  van het cv. Leest gemakkelijk, echter door de opbouw erg uitgebreid.
  • Het bestand van het cv heeft geen Titel naam, tip om dit voortaan wel te doen. Dan val je gemakkelijker op tussen al die andere cv’s.
  • Voor een Tester , is de klassieke opbouw in IT land misschien wat te klassiek. Inkorten en vermelden wat je nodig hebt voor de volgende rol is mijn tip
  • Vermeldt je kennis met test methodieken , tooling boven in je cv. Aanbeveling en getuigschrift uit begin jaren 90 zijn mooi voor het 1e gesprek, maar zou ik zelf niet op een cv plaatsen.
  • Om gelijk met de deur in huis, sorry 19 pagina’s. Nee dat gaat (bijna) niemand lezen. Het is slim om bijv een extra bijlage mee te sturen op verzoek of als bijlage, indien interesse dit er bij gepakt kan worden. Maar dit is veel te veel. Leidraad: je basis cv 1 of 2 pagina’s en eventueel een bijlage van 4 pagina’s om zaken te verduidelijken in 2e instantie.
  • De uitgebreide informatie kan een plus zijn en leuk gebruik gemaakt van de logo's. Maar het cv is veel te lang en ontmoedigend om te lezen. Het ontbreken van een persoonlijke onderdeel is een ander gemis.
  • Dit cv spreekt mij minder aan. Een ouderwets ogend  cv met een ouderwets lettertype, maar bovenal heel veel tekst. Leuk dat hij logo’s van de bedrijven waar hij werkt of gewerkt heeft, heeft gebruikt. Maar 18 pagina’s!!! Dat gaat niemand lezen!. Het cv is een stukje van zichzelf en een deel (als bijlage) van het cv is wat ATOS naar klanten stuurt. Ik vind dat niet professioneel. Maak er jouw eigen cv van. Dit cv heeft wat mij betreft dus een oppimpbeurt nodig.
  • Inhoudelijk weet je goed waar je over praat en wat je kan. Begin hier mee met een korte introductie op je cv, zodat men direct een beeld heeft. Bijv. senior testmanager ervaring bij  xx x xx en met xxx systemen is beschikbaar voor een nieuwe klus.