SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Paul


Terug naar de speciale cv van de maand pagina met de cv's van de andere genomineerden ->

Commentaar en tips van de juryleden bij het cv van Paul

Een opvallend cv. Nog een groot wit vlak op de tweede pagina in de versie die ik ontving. Komt slordig over. AZ2000 is wat mij betreft overbodige info. Bij gebruik van referenties, wees bewust wat men ook kan lezen; in dit geval “zaken op orde “wil hebben (en dus misschien niet heeft) of te perfectionistisch. Layout-dingetje: De Duiste vlag is kleiner dan de andere vlaggen.

Wat mij aanspreekt is dat ik een uitstekend beeld denk te krijgen over wie Paul is als persoon. Hij legt ook goed uit wat voor werk hij heeft gedaan en wat bij hem past.  Prima cv.

Een cv met een spontane foto, dat is altijd een goed begin. Ook leuk het vermelden van bedrijfslogo’s in het cv, hierdoor gaat het cv wat meer spreken. Strak en netjes ingedeeld en daarmee prettig overzichtelijk. Aandachtspuntje is wel de spelling. Bij de werkervaring komt niet duidelijk terug welke taken en verantwoordelijkheden Paul nu precies had. En tenslotte: Wat wil Paul? Dit mis ik in de profielschets.

Het cv van Paul is erg druk en bevat ook een aantal slordigheidjes en spellingsfouten. Laat je cv altijd door iemand anders lezen is mijn tip, want op een gegeven moment zie je dit soort zaken niet meer. Wel leuk dat hij logo’s van zijn werkgevers heeft gebruikt.

Sterke punten van dit cv: Opbouw netjes, professionele vaardigheden en referenties goed idee. Wat mij wel stoort zijn de slordigheden in grammatica (wordt, verrichte, begeleide, hielt), punten en komma’s; laat dit checken als je hier minder sterk in bent of verzin een alternatief. Veel recruiters vallen hierover.

Wat mij aanspreekt is dat ik een uitstekend beeld denk te krijgen over wie Paul is als persoon. Hij legt ook goed uit wat voor werk hij heeft gedaan en wat bij hem past.

Overzichtelijk. Leuk en duidelijk met logo’s bij bedrijven. Goede foto. Persoonlijk heb ik allergie bij foto’s met hand onder de kin, maar dat is persoonlijk. Een compleet cv.