SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Michel


Terug naar de cv van de maand pagina->


Een paar reacties van stemmers op de website

"Het CV is creatief, to the point en geeft weer hoe Michel is." 

"Typisch Michel, een mooi vormgegeven cv en de QRC opent zijn wereld  en laat zien wat er 'under the cap' zit" 

"Je kan goed zien dat Michel weet hoe je de vormgeving voor je laat werken. Vast een creatief persoon"

De feedback van de juryleden bij het cv van Michel

Helder, duidelijk cv. Goed leesbaar. Goed gebruik gemaakt van kleur. Verwijzen naar LinkedIn profiel mag natuurlijk niet ontbreken, maar ook alle NAW gegevens staan erin. Ik word nieuwsgierig naar de persoon achter het cv. De informatie achter de QR code geeft een mooi persoonlijk inkijkje. Prima.

In de kop staat “opzoek naar een leuke job”. Voor mij is niet helder wat Michel verstaat onder een “leuke job”. Wat zoek jij? Wat heeft hij nodig in een job? Keurig, helder en geen spel- of typefouten in cv. Ik zou in de kop alleen “opzoek” los zetten, volgens mij is dat niet 1 woord Liever meer in de camera kijken, recht naar voren. Het cv  past bij de persoon Michel.

Opvallend cv door de opbouw (lekker kort; 1 pagina en mooie kleuren). Mooie, persoonlijke foto en leuk dat hij een QR-code heeft toegevoegd met daarachter veel goede en persoonlijke informatie. Minpuntje, wat mij betreft, de werkgevers vallen op, maar niet de werkzaamheden. Wat heeft Michel nu precies gedaan.

Mooie visualisatie, rustig en fijn leesbaar. Past bij jou als creatieveling. Het woord Job zou ik veranderen. Zo lijkt het dat je een “baantje” zoekt. Mag m.i .iets professioneler. Erf leuk ook de QR-code, let wel op taal (je cv is in NL en website in engels). “Nieuwsschirig” schrijf je anders, of  is dit bewust? Zo ja, dat zou ik niet doen. Geen grapjes/ spelfouten in een cv, daar zijn de meeste beoordelaars allergisch voor.

Dit cv heeft goed gebruik gemaakt van de wit-ruimte en wordt daardoor overzichtelijk. Je kan zien dat er een vormgever aan de slag is geweest. Ook fijn alles op 1 pagina, al zou ik wel meer  resultaten en cijfers toevoegen om te laten zien wat je gedaan hebt. 

De vormgever met een cv met een scanoptie. Heel gaaf. Alle linkjes werken. Dus het is een cv van waaruit je Michel van alle kanten en op allerlei plekken kan bekijken. Behalve van voren. Het aangezicht ontbreekt. En dan zien we wel het plezier, maar ook het afwenden en de keuze daarvoor. 

Een cv op 1 pagina is gaaf. Maar deze is minimaal gevuld, wat soms goed kan zijn, behalve als je vormgever bent. Dan heb je juist veel te laten zien en vertellen. Nu lees ik in algemene termen wie je bent en wat je aanpak is. Ik zou dat specifieker maken, met meer vaardigheden en kwaliteiten. 

Daarnaast zitten er kleine schrijffoutjes in het cv; op zoek in plaats van opzoek bijvoorbeeld. En Adobe CS als kopje met daaronder ineens andere kleuren op het cv. En daarnaast overig zonder kleur. Dat sluit niet fijn aan en is voor de lezer verwarrend.

Een lekker fris, veelbelovend  cv maar toch weinig inhoud op het eerste gezicht. Eenmaal de code gescanned dan zie je meer van Michel. Maar dan juist weer verborgen achter tekst. Maar dat hij plezier heeft in zijn werk, blijkt alleen al uit de foto. 

Foto van de voorkant spreekt meer aan. Ogen zijn dicht.  Overzichtelijk cv op 1 A4 met een mooie doorverwijzing naar meer informatie.

Mijn oog viel natuurlijk direct op de QR-code. Gescand en het werkt! 😊. Leuk. Creatieve vent. Ook knap, alles op één pagina. Dat zie ik niet vaak. Het is een kort en krachtig verhaal.  Let wel op  taalfoutjes: nieuwschierig=nieuwsgierig, opzoek= op zoek.  Verder blijf ik na het lezen van het cv wel zitten met de vraag:  ‘Wat wil Michel precies?’. Ik denk dat  logo’s bij de bedrijfsnamen het geheel nog strakker maken. Om hier een perfect cv van te maken mag de opgedane werkervaring nog concreter worden omschreven. Ook de vaardigheden snap ik niet helemaal (die bolletjes). Ik lees liever gewoon wat iemand kan.

Een compact cv, maar ook rustig om te lezen. Een steengoeie foto! Je hebt meteen het idee dat je iemand ziet zoals hij is. Origineel het gebruik van een QR code. Misschien kan je iets van je portfolio in het cv verwerken? Een leuke samenvatting of kort overzicht van opdrachten/klanten.  Bij zo’n leuke profielfoto past ook wel een tekst waarin hij iets meer over zichzelf zegt. Maar een top cv.