SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Marianne


Terug naar de speciale cv van de maand pagina met de cv's van de andere genomineerden ->


Dit vinden de stemmers op de website van het cv van Marianne

Marianne een zeer betrokken persoon is in haar vak. Eerlijk en betrouwbaar en prettig om mee samen te werken.

Kleurrijk, vrolijk en overzichtelijk cv.

Mooi beknopt en overzichtelijk cv met een frisse uitstraling!

Lekker fris en kleurrijk zonder dat het een kakafonie dreigt te worden.


Dit vinden de juryleden van het cv van Marianne

Leuk ingedeeld cv met frisse kleuren.Leuk dat je de logo's van bedrijven hebt toegevoegd en cv's met referenties vind ik ook altijd super. Toch ook een paar tips voor dit cv. Ik zou een link naar je LinkedIn-profiel toevoegen. Door de grote letters en de vele ruimte op pagina 2 heb je 3 pagina's nodig, met een beetje schuiven kan het ook op 2 pagina's. Ik vind niet op je cv wat je volgende stap is.

De eerste indruk zegt vaak iets over een cv. Ik vraag mij bijvoorbeeld af,  waarom ze deze kleuren heeft gebruikt, wat zegt dit over haar? Het zijn geen doorsnee-kleuren. Is zij dat ook niet? Dan zeker een goede keuze. Wel vind ik dat haar kleding erg afwijkend is t.o.v. de kleuren op haar cv, ze zou dit wellicht op elkaar kunnen afstemmen.

Het is heel erg persoonlijk wat de ontvanger van haar cv van de icoontjes vindt, denk hier goed over na of dit voor de selecteur wenselijk is om te zien en te lezen!

Haar werkervaring, althans haar taken en verantwoordelijkheden, leest prettig. Overzichtelijk. Echter wel erg kort. Misschien kan ze hier iets meer over vertellen en nadrukkelijker haar successen benoemen. Persoonsprofiel; het benoemen van competenties kan iedereen. Ik zie liever een paar van deze competenties uitgewerkt en voorzien van een voorbeeld.

Een overzichtelijk en beknopt cv door het gebruik van steekwoorden en bullets. Dat is de kracht, maar tegelijkertijd ook de zwakte van dit cv. De interesse is gewekt, maar ik zou meer willen weten. Voeg bijvoorbeeld een  profiel toe en ga daarin in op wat jou drijft en waar je nú naartoe wilt. Vertel in een of twee zinnen waar je echte kracht ligt, waar jij het verschil maakt. Je kunt daarbij putten uit de referenties aan 't eind van je cv.

Voeg je LinkedIn-adres toe (en zorg dat je daar een profiel hebt, inclusief referenties en onderschrijvingen). De referentieteksten kun je dan weglaten.  Benoem in je recente werkverleden een succes, een bijzonder resultaat dat laat zien waar je kracht ligt en dat als het ware ondersteunt waar jij nú naartoe wilt.

Een visueel een mooi cv door kleurstelling en het gebruik van logo’s van de bedrijven waar je gewerkt hebt. Ik mis echter persoonlijkheid, dit is op te lossen door een persoonlijk stukje tekst. Probeer je cv op 2 pagina's te zetten.

Een cv met een mooie duidelijke opmaak en lay-out. Een plus is het vermelden van referenties. Tip: een link in het cv opnemen naar de gemaakte presentaties / films.

   Goede foto en leuk die logo’s! Vette letters in de gewone tekst vind ik niet nodig. Ik mis wat zij graag zou willen (Lees vooral veel over kunnen).  

Duidelijk design, cv is goed leesbaar, maar ik mis gevoel over wie zij is, en wat haar droombaan is.

Een cv met een goede opbouw en layout. Fris én overzichtelijk. Leuk en goed, de referentie aan het einde. Ik mis bij de werkervaring iets meer diepte, mij zegt het niets. Artikelen schrijven? Welke doelgroep, welke taal, welke frequentie, welke onderwerpen? Zelfstandig op verzoek van? (zomaar een voorbeeld). Mij geven iets meer cijfers, voorbeelden altijd meer inzicht in de ervaring.

Geboorteplaats benoemd. Ik moest even denken waarom ik Rotterdam en Maarssen zag, maar dat is dus je geboorteplaats. Voegt niets toe (zegt niets over je kennis en kunde) en mag je wat mij betreft weglaten.

Mooie frisse lay out en opmaak. Leuke foto. Je kwaliteiten opsomming, daar word ik altijd blij van. Tips: Ik mis je profieltekst, wie jij bent/even voorstellen in geschreven regels waarbij jij je aan mij introduceert. Vertel wie je bent, waar je van 'aan' gaat en schrijf erin welke functies bij jou passen. Je doet nu jezelf tekort door alleen jezelf kort in kwaliteiten neer te zetten.

Je kwaliteiten staan nu bij kopje profiel die zou ik adviseren onder een kopje Kwaliteiten te zetten en dan ook iets verder uit te werken.

N.a.v. je ervaring zoek je denk ik iets in communicatie en marketing, maar dat is een gok van mij. Maak het de lezer makkelijk en zeg wat je zoekt, je mag minder bescheiden zijn.

Welke resultaten heb je in je werk gehaald? Je hebt veel gedaan maar ik wil weten wát je dan deed, en waar heeft het toe geleid, wat was het resultaat. 

Een cv met een goede foto. Straatnaam en huisnummer mogen van mij weg.Het cv van kan wat mij betreft terug naar 2 cv's. Bij een profiel verwacht ik meer dan een paar competenties. De icoontjes maken het cv vrolijk.