SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Mariëtte
Terug naar de speciale cv van de maand pagina met de cv's van de andere genomineerden ->


Commentaar en tips van de juryleden bij het cv van Mariëtte

Duidelijk cv. Verzorgd en overzichtelijk

Nog een paar tips: Bij “mijn profiel” begin je met 'U bent op zoek…'komt op mij een beetje raar over. Ook de uitlijning is niet altijd strak, waardoor het rommelig oogt. Probeer je cv op te delen in een aantal kolommen. Ook heb je verschillende lettergroottes gebruikt. Ook dit maakt het al snel rommelig. Mijn stelregel: 1 lettertype en 12 verschillende groottes. Ook wel erg veel info in carrière; Suggestie probeer het te clusteren bij de “oudere” ervaringen. Tot slot ik ben bij leidinggeven altijd benieuwd naar de span of control.

Een cv met een  stralende foto; dat vind ik belangrijk in een cv, de kandidaat moet ‘shinen’, iets uitstralen. Nog wel een tip voor de foto,  ik zou de achtergrond wel wat vervagen, kan namelijk afleiden. Verder een mooi, rustig en overzichtelijk cv.

Persoonlijk vind ik het kleurgebruik in de blokken minder, het leidt af. Geen goede kleur, namelijk te dominant. Ik mis een aantal verrassende elementen in dit cv, iets dat blijft hangen. 

Duidelijk cv. Verzorgd en overzichtelijk.

Netjes op 2 pagina’s, krijg ook de indruk van een sociaal betrokken dame. De lay-out mag strakker (bijvoorbeeld header Novitalia Appetito staat op pagina 1 en de werkervaring op pag. 2, punten in de zijlijn goed uitlijnen). Verder ben ik benieuwd hoe groot haar team was (mis de aantallen). Door deze aantallen op te nemen krijgt het cv meer power. Ik zou het cv ook in PDF zetten, door een word-bestand te versturen ben je afhankelijk van de instellingen van de ontvanger en dat kan tot onprettige verrassingen leiden. Wanneer je een PDF-bestand stuurt dan zie ik jouw cv zoals jij het bedoelt hebt.

Het cv van Mariëtte heeft een aantal spellingsfouten. Het lettertype is ook  niet altijd helemaal goed leesbaar. Dit komt slordig over. Ze heeft wel een duidelijke profielomschrijving. Wanneer je de slordigheidjes weghaalt is het een top cv.

Netjes haar taken en verantwoordelijkheden beschreven. Het geheel is overzichtelijk, dat maakt het cv heel fijn leesbaar. Persoonlijk zou ik een andere foto kiezen(professioneler). Ook mag in haar intro duidelijker terug komen wat zij zelf wil.  Wat ik verwarrend vind is dat bij de opleidingen soms een opleidingsniveau staat en andere keren weer niet. Kies hierin een duidelijke lijn.