SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Maggie

Terug naar de speciale cv van de maand pagina met de cv's van de andere genomineerden ->


Dit vinden de stemmers op de website van het cv van Maggie

Clear and clean design and all relevant information in one page.

Goede overzichtelijke cv. Sprankelend duidelijk.

Maggie is een positieve toevoeging voor elk team vanwege haar verbindende persoonlijkheid. Een mooi, duidelijk en overzichtelijk cv.

Maggie is een zeer enthousiaste professional. Haar cv is helder en beknopt maar ook leuk om te lezen. Het cv triggert.

Dit vinden de juryleden van het cv van Maggie

Mooi compact cv op 1 pagina. Rustige kleuren en een goede bladindeling. Leuke buttons voor werkervaring, opleiding en prestaties. Mijn tips: Maak een hyperlink naar je LinkedIn-profiel, wil ik namelijk ook altijd even bekijken. Verder is mij niet duidelijk welke stap je nu wil maken.

Alles overzichtelijk op 1 A4'tje. Ook een sympathieke foto, je kunt je jou voorstellen als positief bijdragend lid van je team. Je zegt direct onder je naam wat je doet/bent: "Communicatieadviseur". Dat laat al meteen zien waar je heen wilt. Daar houd ik van.

De foto mag van mij professioneler: je hele hoofd in beeld, geen zwarte hoekjes eraf

Nog een paar tips. Maak je profiel concreter en durf krachtiger uitspraken aan. Bijvoorbeeld: In plaats van "ik krijg dingen gedaan", iets als "wanneer anderen zeggen dat het niet kan, maak ik het waar". In plaats van "Ik ben flexibel, werk graag in een team maar ook zeker zelfstandig", iets als "In mijn team doe ik wat nodig is om ons gezamenlijk doel te bereiken".  En voeg dan een voorbeeld toe waaruit dit blijkt. Begin met je toegevoegde waarde te benoemen, in plaats van ermee te eindigen.

Ik vind ook dat er veel dubbellingen in je profiel zitten: "Creëren van toegevoegde waarde middels impactvolle communicatie die raakt"- impactvolle communicatie == communicatie die raakt. "Verbinder, bruggenbouwer, samen bouwen, creëren" - klinkt als veel van hetzelfde.

Het mag van mij ook concreter. Bijvoobeeld bij  Solmentis en DXC:  zeg wat voor soorten bedrijven dit waren en in welke context je werkte, bijv. gedetacheerd, in het team ..., direct onder de directeur-eigenaar? Bij Solmentis: wat was de aanleiding voor de nieuwe bedrijfsvoering en wat leverde jouw nieuwe opzet hen op?

Vermeld je geboortedatum en/of de jaartallen bij je opleidingen. Let op je interpunctie en spelling: in je profiel, na bruggenbouwer een punt, geen komma. "cursusevaluaties" i.p.v. "cursus evaluaties"Crisismanagement" i.p.v. "crisis management", "verandertrajecten" i.p.v. "verander trajecten" etc.

Nog een Layout-dingetje. De  rechter kolom: gebruik bulletfunctie, zodat de opsommingsteksten inspringen (nu lopen ze over naar de linker kantlijn, waardoor slechter leesbaar).

Foto; jammer dat ze er niet helemaal op staat. Fijn dat ze haar rol op haar cv zet, communicatie adviseur. Duidelijk! Een cv op 1 pagina, Top!. De icoontjes mag ze weglaten wat mij betreft. Maakt het wat rommelig. 

Visueel mooi en duidelijk omschreven cv. Alles op 1 pagina en duidelijk omschreven wat je wilt. In het persoonlijk profiel begin je bijna elke zin met “IK”, probeer dit iets meer te variëren.

Heel overzichtelijk alles op 1 A4. Tip: er staat teveel ‘ik’ in het profiel.

Leuk en goed om je functie onder je naam te zien, gelijk duidelijk wat je zoekt. Ik word altijd blij van rijtjes met vaardigheden en kwaliteiten, top! Bij opleidingen staat Heden: drie opleidingen, top om ze neer te zetten wat je nu doet.

Toch een paar tips: Plaats een andere profielfoto, deze foto en achtergrond is niet zo professioneel.-Ik zie geen geboortedatum en geen jaartallen van opleidingen, je laat mij nu gissen naar je leeftijd. Misschien bewust of onbewust? Ik houd niet van zoekplaatjes.

Welke resultaten heb je in je werk gehaald? Je hebt veel gedaan maar ik wil weten wát je dan deed, en waar heeft het toe geleid, wat was het resultaat.

Wees niet bescheiden, laat jezelf zien. Hou niet teveel vast aan de one-page,r het mogen (met resultaten) best 2 kantjes worden. Bij opleidingen staat Heden: drie opleidingen, top om ze neer te zetten wat je nu doet. Tip; zet erbij : verwacht af te ronden in... (maand/jaar).

Duidelijk, duidelijke inhoud, overzichtelijk. Hoe een cv mag zijn. Goed leesbaar. Niet te veel poespas, maar to the point. Ik vind dit heel prettig.

Een puntje, de foto (je mag er niets van vinden, doe ik ook niet… maar hij doet afbreuk aan je cv, en dan doel ik op die zwarte rare plekken in de hoek) Ik zeg altijd of een goede foto of geen.

Vind het een goed cv, maar uiteindelijk een beetje "saai". Ze zou misschien een voorbeeld van een communicatie uiting kunnen toevoegen om een duidelijker beeld te scheppen over wat ze precies kan.

Let op typefouten en de dubbelingen in profiel en persoonlijk

Wat mij betreft is Maggie een beetje vaag over wat ze precies deed. Wat is stakeholdermanagement? (ook als vrijwilliger: 10 jaar is lang, welke vaardigheden of kennis gebruikte je daar?) Als ze niet relevant zijn, laat het dan weg.

De prioritering van vaardigheden zou ik anders doen. Ik zou beginnen met de meer complexe zaken.