SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van KarinTerug naar de speciale cv van de maand pagina ->

De feedback van de jury

De lay-out oogt licht en prettig. Ik krijg een positieve indruk en lees dus verder. “Dit ben ik” is leuk om te lezen. Iets te lang wel maar je kunt deze steeds aanpassen naar de vacature waar je op solliciteert. Leuk ook hoe je je competenties onder de aandacht brengt! Boeit me veel meer dan een lap tekst. 

Toch een aantal verbeterpunten:  Bij “Cursussen en trainingen” staan vrij veel trainingen over solliciteren. Bot gezegd: dat boeit me als werkgever niet. Wat me wel boeit is wat jij ons te bieden hebt, dankzij je ontwikkeling. Laat ze weg als ze niet relevant zijn voor de vacature dus. Ik zou “Interesses” ook iets inkorten. Je komt op mij over als een leuke vrouw maar voor een sollicitatiecommissie is het niet altijd relevant. Ik krijg niet snel een indruk over naar welke baan je op zoek bent. Dat komt  waarschijnlijk omdat dit een algemeen cv is maar maak concreet welke baan bij je past en waarom. Bv door de zin onder je naam te vervangen door iets als: “Chemisch analist met talent voor organiseren en plannen”. 

Ik zou iets duidelijker bijv. in de headline zetten wat ze zoekt: maak het de lezer gemakkelijker;  Ook een lay-out technisch dingetje:  Ik zou in de werkervaring functienamen vet drukken: het maakt het cv beter en sneller scanbaar in de hoeveelheid tekst dit in het cv staat;  In “Interesses” en “Dit ben ik” heb je veel tekst nodig. Dit nodigt niet uit tot lezen,  beter is  kort en bondig. Puntig en kernachtig in bullet points verwoorden.  Dit vergroot de leesbaarheid en scanbaarheid van je cv en daar gaat het om.  

Gelukkig bevat dit cv ook veel goeds: Mooie zakelijke doch ook persoonlijke lay-out;  Een grappige headline onder de naam;  Het benoemen van de competenties;  Contactgegevens zijn snel te vinden;  Foto is zakelijk en toegankelijk en tot slot veel info op  2 A4-tjes.  

De layout en structuur  is heel duidelijk, maar zeker niet saai. Je competenties goed en creatief gepromoot. Door uitgebreid over interesses te vertellen, laat je het cv tot leven komen. Het profiel mag iets korter.

Mooie, ingetogen styling door de keuze van het lettertype, de kleuren en indeling van de tekst over de pagina’s. Het cv is helder en overzichtelijk.  Creatieve uitwerking van de competenties en een aansprekende foto.

Het cv is helder met een mooie opmaak. Ik vind wel iets teveel persoonlijke tekst en woorden.

Een cv met heldere kleuren en een  goede foto. Ook leuk het gebruik van quotes. Echt sterk is dat ze goed aan geeft welke toegevoegde waarde ze bij een nieuwe opdrachtgever kan hebben. Toch een paar kritiekpuntjes. De cursussen/ traingingen die ze heeft gedaan voegen weinig toe voor een nieuwe werkgever. Bij niet elke werktermijn zijn de maanden erbij vermeld (dit terwijl ze bij competenties aangeeft nauwkeurig te werken). De omschrijving vind ik niet altijd even sterk (bijvoorbeeld, verrichten van hand-en spandiensten, wat is dat dan?).

Het cv straalt rust en overzicht uit. Het cv heeft verder een frisse uitstraling en is betrouwbaar, transparant, persoonlijk en positief. 

Het is mij onduidelijk wat ze nu precies wil doen of zoekt? Ze wil haar horizon verbreden maar wat dan? Dat legt ze eigenlijk bij de lezer neer en daarmee komt het wat minder sterk en wat passiever over. Wees zo duidelijk mogelijk in een cv en probeer alle mogelijke vraagtekens weg te werken.

Sterke punten in dit cv de uitleg van de competenties, heel sterk en vernieuwend! Ook de uitleg van het type organisatie en de uitleg waarom wel of geen diploma is behaald

   Erg fris, positief, persoonlijk en helder/duidelijk cv. Je krijgt het echt meteen een betrouwbaar gevoel en beeld bij Karin door slechts alleen het cv te zien. Ik ben benieuwd of ze in het echt ook overeenkomt met het beeld dat ze nu geeft/uitstraalt. 

Zeer professionele, sympathieke foto. Het is duidelijk dat zij op zoek is naar een andere baan als chemisch analist. Schrijft uitgebreid over haar competenties en andere hobbies, maar mag van mij nog wel concreter.

Het is me nog onduidelijk als lezer welke richting zij op wil. Dit is wat Karin schrijft:"Dát is waar ik naar streef: een baan waar mijn laboratoriumachtergrond van pas komt, waar ik ondersteunend bezig kan zijn, waar mijn gevoel voor taal een plek heeft, waar ik mij gewaardeerd weet om wie ik ben en wat ik kan. Maar bovenal waar ik ‘aan’ sta en ik mijn kernkwaliteiten voortdurend kan gebruiken." Dit is wat ik me als lezer afvraag: wat dan? Kun je een richting aangeven? In de vorm van een functie? Type bedrijf/branche/organisatie? Welke taal/talen? Wie ben je dan en wat kun je dan nog meer? En wanneer sta je dan aan? Wat moet er dan gebeuren? En wat zijn dan je kernkwaliteiten? Wat is daarvan het bewijs? Overigens snap ik dat dat heel moeilijk is! Kan ik niet helemaal inschatten in welk stadium Karin zit van haar arbeidsmarktverkenning.