SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Inge


Terug naar de speciale cv van de maand pagina met de cv's van de andere genomineerden ->


Een aantal reacties van stemmers op de website

Zij echt een top coach is! Echt een super fijne persoonlijkheid.

Ziet er zeer strak uit met de nodige informatie!

Mooi en overzichtelijk.

Dit is de feedback van de juryleden bij het cv van Inge

Een cv met rustige kleuren en een zakelijke uitstraling. Heldere buttons gebruikt bij personalia. Ook leuk en goed dat je de nevenactiviteiten benoemt. geeft namelijk een breder beeld van jou als kandidaat. Ook hier mis ik een hyperlink naar je linkedIn=profiel en ik krijg geen duidelijk beeld wat je nu precies zoekt. Een nieuwe baan? Nieuwe klanten? Wees daar duidelijker over. In de likker kolom zou je ook je sterke punten nog verder kunnen uitwerken.

Leuke actieve foto, je kunt je jou voorstellen als waardevol lid van je team. Het cv heeft ook een mooie overzichtelijke layout. Wat ook goed is dat alle belangrijke info op eerste a4'tje is te lezen. Het wordt bij het lezen van het cv duidelijk dat je goed thuis bent in heel veel aspecten van coaching en reïntegratiebegeleiding en dat is precies de bedoeling van een cv.

Laat in je profiel zien wat je drijft, waar je nú naartoe wilt.Probeer je profiel sprekender te maken. Begin met je passie, wat je drijft. Maak 'mijn passie' persoonlijker ('anderen in beweging brengen en nieuwsgierig wat hen motiveert' is wat je van elke coach mag verwachten -- wat is de rode lijn in die 2500 coachgesprekken, wat is het grote inzicht dat jij in die 20 jaar ervaring heb verworven, heb je een motto waardoor ik denk: wow, díe moet ik ook hebben als coach.

Je hebt een eigen praktijk: zet in één zin neer wat de focus van je eigen praktijk is -- op wie richt je je met name, welke branche, leeftijdsgroep, loopbaanstadium etc.

Ik zou kiezen voor minder minder bullets, maak keuzes wat echt belangrijk is. Benoem bij je meest recente werkverleden een bijzonder resultaat dat laat zien waar je kracht ligt, waar je iets bijzonders tot stand hebt gebracht, waar je nú op voort wilt borduren bij een nieuwe opdracht.

Wees wat zuiniger met hoofdletters - leest onrustig.

Foto; jammer dat ze niet naar haar eigen gegevens kijkt, ze kijkt de verkeerde kant op. Wel een spontane foto die ongetwijfeld iets over haarzelf zegt. Persoonsprofiel, fijn! En ook nog naast haar foto. Leest prettig. Verder een overzichtelijk cv.

Een duidelijk en mooi cv, waarin alles staat wat je wilt weten, Gebruik de ruimte van de rand op pagina 2 voor hobby’s en talen.

Een cv met een overzichtelijk en mooie opmaak. Ook leuk het vermelden van vrijwilligerswerk. Tip: bij opleidingen en cursussen niet overal ‘behaald’ vermelden; je kunt beter in het kopje opnemen ’behaalde opleidingen en cursussen’.

Een cv met heldere informatie, mooi kleur gebruik. Het cv leest prettig met dat katern en door het overzichtelijke en fijne lettertype. Verbeterpuntjes wat mij betreft: Ik zie liever een foto waarin je mensen aankijkt. Als je niet goed bent in een taal (2 puntjes), vermeldt het dan niet. Je hoeft wat mij betreft niet 30 jaar terug op een cv, tenzij die kennis heel relevant is voor je nieuwe job.

Ik vind dit een fijn cv. Rustig, prettig lezend, fijne foto, ik weet waar ik aan toe ben. Zou iets persoonlijker mogen, maar dat zegt iets ook over haar. Ze kiest ook voor een afstandelijke foto, maar benoem dan introvert zijn als een kwaliteit bijvoorbeeld. Ik zou haar willen ontmoeten. Haar cv heeft weinig minnen en riep bij mij eigenlijk geen weerstand op. In een bult van reacties (soms meer dan 50 cv’s is geen uitzondering) echt belangrijk om bij de lezer geen weerstand op te roepen. Vaak bepaalt dit de eerste schift op ja/nee.

Een sterk cv, ook omdat ze aantallen benoemt, bijv het aantal mensen dat zij gecoached heeft. Dat geeft een duidelijk idee van haar senioriteit. Verder mooi rijtje werkervaringen en opleidingen!

Geboorteplaats op je cv? Vanwaar de relevantie om dit op je cv te vermelden? Less is more!

Overzichtelijke en rustige layout. Prima. Kan je ook resultaat benoemen? Bijv verzuimfrequentie omlaag, percentage om laag, verzuimduur omlaag? Of hoe resulteert ‘met plezier werken’ zich terug als ik je inhuur? Zie ik dat aan (werk)prestaties?

Mbt opleidingen en cursussen , als alles is behaald, zou ik er voor kiezen om dat ergens 1 keer neer te zetten bijv. Opleidingen (alles behaald) ipv achter elke opleiding. Ik verwachte dat er een opleiding kwam met ‘niet behaald’ namelijk.

Top: mooie opmaak, rustige lay-out, leest prettig. Fijne opsomming van je maatschappelijke activiteiten.

De info kolom aan de linkerkant adviseer ik in te korten, er staat veel info in die niet relevant is (geboorteplaats en rijbewijs). Ik zie ook graag een foto dat je mij aankijkt dus in de lens kijkt. Je stelt je voor aan mij op papier dan is aankijken fijn.

Let op dat je eigen bedrijf en website noemen handig is als je solliciteert naar zzp/opdracht/freelance maar niet altijd handig is bij een loondienst baan.

Talen zou ik weghalen, dat je als Nederlander Nederlands spreekt is niet bijzonder ;-). Een overzicht /rijtje/kolom met je kwaliteiten en vakkennis zou je nog kunnen maken, dat geeft een snel overzicht van wat je kunt.

Welke resultaten heb je in je werk gehaald? Je hebt veel gedaan maar ik wil weten wát je dan deed, en wat heeft het toe geleid, wat was het resultaat. 

Ondanks het feit dat het moeilijk is in te schatten waarover(functie) deze cv gaat, heeft het cv een goed profiel waar ook iets van toegevoegde waarde uit spreekt. Een goede sprekende foto. Wel is twee maal de naam vermeld, namelijk boven en onder de foto, dat is niet nodig. Ik zou ook een Linkedin hyperlink plaatsen.