SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Hendrik


Terug naar de speciale cv van de maand pagina ->


Een paar reacties van de stemmers op de website over het cv van Hendrik

Veelzijdige cv, waarbij ook het karakter van de persoon mooi wordt uitgelicht.

Mooi cv met ontzettend veel informatie en ook de loopbaan met werkzaamheden in diverse bedrijfstakken is goed uitgewerkt.

Goed verzorgd en duidelijk. Professioneel maar toch aantrekkelijk weergegeven.

Correct in zijn afspraken. Gaat oplossingsgericht te werk. Staat positief in het leven en handelt ook als zodanig. Kortom ook een prettige persoonlijkheid. Duidelijk verhaal, mooi kleurgebruik. Verzorgd en overzichtelijk. Overzichtelijk, compleet
en sprekend.

Overzichtelijk, to the point, de manier waarop werk, referenties, hobby's en privé gecombineerd zijn, is typisch Hendrik. Zijn cv nodigt uit om gelezen te worden. 

De feedback van de juryleden

Tips

Omschrijving werkzaamheden niet echt helder waardoor niet naar voren komt waar Hendrik zijn kracht ligt en dat is jammer. Iets teveel gebruik van icoontjes en QR-code. Verwijzing naar omschrijving werkzaamheden naar Linkedin en QR niet nodig, dit moet, wat mij betreft overal hetzelfde zijn.

Erg drukke layout qua kleuren. Kwestie van smaak, maar voor mij daardoor iets te kinderlijk en niet in verhouding met de senioriteit van Hendrik. Omschrijving werkzaamheden vind ik te veel spreektaal en jargon. Is mij niet duidelijk wat hij nou gedaan heeft. Quick wins, driesporentraject, ins en outs. Dit zijn zaken die geen betekenis hebben voor de lezer.
Is mij niet helemaal duidelijk wat hoogst genoten opleiding is.

Een druk cv door alle logo's en plaatjes, zou hier een paar van weglaten, leidt af van wat je gedaan hebt.

Zou het cv minder druk maken, maar wel de dynamiek van jouw persoon proberen te behouden.

Zorg voor een overzichtelijke structuur in je cv en beperk het kleur gebruik iets. Omdat je ook veel logootjes gebruikt komt er te veel kleur in, waardoor het wat rommelig oogt.

Het cv is druk met alle icoontjes. Het cv bevat veel informatie, maar is moeilijk te scannen. Maak het cv gemakkelijker te scannen (wat veel gebeurd door recruiters) door gebruik te maken van kopjes en meer wit tussen de onderwerpen.

Kleur lijdt af van de inhoud.

Als je het cv print, valt er wat af (als je in de selectiecommissie zit, printen sommige leden een cv zodat je er wat vragen bij kan schrijven) .Iets minder icoontjes (nu oogt het wat te goedkoop). Wat doen de stichtingen onderaan? Sponsort hij deze? 

En 2015-2015 vrijwilligerswerk (dat kan een maand geweest zijn) voegt ansich niets toe. Zou ik weglaten.

Wel veel gebruik van icoontjes, dat maakt het cv levendig maar kunnen ook verwarring brengen.



Top

Beknopte en heldere opbouw cv.

Authentieke profielschets, de lezer krijgt direct een beeld bij Hendrik. Ook top: Extra activiteiten benoemd plus aanbevelingen van anderen.

Volledig cv, QR code ook slim neergezet (handig).  Icoontjes van bedrijven staan ook professioneel.
Bovenin goed benoemd wat sterke punten zijn.

Mooie moderne en eigentijdse opzet.

Goede professionele foto met een leuk gebruik van logo’s, zorg er alleen wel voor dat het netjes blijft. Leuke extra de QR-code.

Leuke quote maakt het persoonlijk en de icoontjes zijn opvallend.

Overzichtelijk cv met heldere kleuren, nodigt uit tot lezen. Een beknopt cv,  maar alle belangrijke zaken worden wel aangestipt.