SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van EvelineTerug naar de cv van de maand pagina-> 

Reacties van stemmers op de website

"Mooi strak cv tot in de puntjes is alles verzorgd. Precies zo als Eveline is"
"Kort, krachtig, nieuwsgierig makend, uitnodigend en wat leuk die twee verschillende foto's."
"Overzichtelijk, goede focus en to the point. Helder, transparant, no nonsense"

De feedback van de juryleden bij het cv van Eveline

Het  cv oogt fris door de verschillende kleuren en abstractie.Ik vind het wel teveel tekst ondanks de bullet points.

Een cv van twee pagina’s kan nog net maar is eigenlijk al te veel.Sommige stukjes mogen korter of samengepakt worden (Goed In / Eigenschappen/Schrijft voor/Vrije Tijd).  Het stukje waar ze schrijft waar ze trots op is, is erg leuk om te lezen maar zou ik verwerken in mijn sollicitatiebrief of in ieder geval korter houden en echt de highlights benoemen. 

Keurig en netjes cv. Precies zoals je zou mogen verwachten van een communicatief persoon. Keurige foto op cv. Ik vind 2 foto’s wat te overdreven en zou voor de eerste foto kiezen. Deze past qua kleurstelling bij de rest van het cv en daar kijkt ze recht de camera in. Ik heb direct een indruk van de kandidaat maar ook het stukje 'This is me', is eigenlijk te lang. Voor dit cv geldt 'Less is more'. Durf te schrappen, komt de kracht van je cv ten goede.

Leuk dat er in 1 cv twee verschillende foto’s staan; eentje is echt in ‘actie’. Goede opbouw van het cv; logische volgorde. Tip: Ik vind he cv eigenlijk te lang en ook het lettertype te klein, daardoor valt er bij screening van het cv in eerste instantie te weinig op. Ik zou de belangrijke en relevante zaken benadrukken door de woorden die hier betrekking op hebben vet af te drukken. Beperk je wel tot 1 woord per allinea.

Het cv oogt heel rustig en overzichtelijk qua lay-out.  Leuk dat ze twee verschillende profielfoto’s gebruikt. Ook een goed gebruik van bullets, leest compact daardoor. Toch wat kritiek: Het  taalgebruik is door het hele cv heel algemeen. Ik mis aansprekende teksten en oneliners.

Liever geen lijstje met 8 competenties, dat zegt weinig. Beter is het om een  leuk stukje over jezelf schrijven.

Dit is een cv waar ik erg blij van wordt.  Goed verzorgd en keurig opgemaakt. Als je tekstschrijver bent, dan verwacht ik ook een mooi opgemaakt cv en dat maakt Eveline meer dan waar. Direct onder haar naam een pakkend statement. Dat is krachtig en zet de toon voor de rest en nodigt uit. Leuk en origineel, twee foto’s (op iedere pagina één). Ik kan het waarderen. 

Deze dame komt in één oogopslag tot haar recht en dat is voor mij erg belangrijk als lezer.  Om het verhaal nog completer te maken kan ze kiezen voor logo’s bij de bedrijfsnamen. Dat geeft het geheel nog meer kleur.  Als de logo’s vervolgens in hyperlink vorm worden gepresenteerd, dan kan de lezer direct naar de site van het betreffende bedrijf. 

Toch een paar verbeterpuntjes.  Duits- en Frans matig: waarom toevoegen als het matig is? Niet relevant wat mij betreft tenzij je bij een Duits- of Frans bedrijf solliciteert. Maar dan nog, dan zoeken ze juist iemand die daar goed in is. Ik zou het weglaten. Trots op klanten: dit zijn er erg veel, kies er een paar uit zou ik zeggen en geef kort aan waarom.  Letters zijn beetje klein, mag nog wat duidelijker/ groter. 

Mooie foto's. Komen spontaan en zakelijk over. Mooie kleurencombinatie.  Het cv is overzichtelijk en kan snel screenen wat deze mevrouw heeft gedaan. Mooi dat zij een motto beschrijft.

Niet één maar twee foto's. Elke pagina een. En twee foto's die verschillende kanten van jou als persoon belichten. De kleding op de foto's past ook nog eens bij de kleuropmaak van het cv. Dat kan geen toeval zijn. Leuk! En dat geeft aan dat je oog hebt voor detail. Dat hoef je dus niet meer in de tekst te verwerken. Sociaal, zorgvuldig en gestructureerd – check dat klopt met de foto’s, dat is belangrijk in een cv.

De foto's zijn nu gemaakt van een grotere afstand en op het eerste gezicht is maar moeilijk de expressie te zien. Natuurlijk stralen ze wel uit wat je wilt uitstralen. Een zakelijke en professionele houding maar ook plezier in je werk. Maar een foto kan zoveel meer laten zien dan alleen die houding. Door in te zoomen op je gezicht, kunnen mensen ook die zakelijke houding, de gedrevenheid en de ambitie of het plezier aflezen uit de expressie op je gezicht. Ze kunnen je dan letterlijk in de ogen kijken. Dat zorgt voor meer gevoel van/en herkenning bij de ontvanger en dus voor sneller contact. 
Het luisteren uit de titel (waar alles mee begint) zou ik of weglaten bij de vaardigheden, of juist aan het begin van het rijtje plaatsen. Goede vormgeving en goed gebruik van kleur. Overzichtelijk, en elk kopje weer wat nieuws. Maar sommige kopjes zouden vervangen kunnen worden door een gave foto.

Mooie 1e indruk zakelijk fris kleurgebruik. Ook in zwart wit goed leesbaar. Foto op 1e pagina is super. Ook goed dat je schrijft waar je goed in bent, dat wil ik namelijk weten.

Ook een paar aandacht- en kritiek-puntjes: Ik mis de bereikte resultaten, dus  voeg resultaten toe aan je werkzaamheden. 

De profielschets (this is me) is leuk, maar elke zin begint met “Ik”.

Je zou data kunnen toevoegen aan je opleidingen en cursussen, dat mis ik nu wel. Een quote is leuk maar op elke pagina een andere, vind ik te veel van het goede. En ja dan het lettertype, dat is echt wel heel klein.