SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Eileen


Terug naar de cv van de maand pagina->

Stemmers op de website over het cv van Eileen

"Meest menselijke cv. Duidelijk wie je als werkgever aanneemt."
"Iemand met een groot hart voor haar patiënten en haar werk."
"Een mooi cv van een heldin uit de zorg."

De feedback van de juryleden op het cv van Eileen

Door het gebruik van persoonlijke foto’s,laat Eileen zien wie ze écht is.Ook erg goed in dit cv: Eerst de vaardigheden beschreven; handig, want dan ziet de recruiter meteen wie de persoon is in plaats van de werkervaring eerst te lezen. Aandachtspuntjes voor dit cv: Het cv oogt rommelig door de kleur en foto’s die niet in kaders zitten (heel random achter elkaar geplaatst). Ook de LinkedIn-link werkt niet meteen; moest het kopiëren en plakken.

Veel tekst op 2 pagina’s. Mag wel wat korter en krachtiger. De quotes zijn leuk om te lezen maar zou ik op LinkedIn laten staan/zetten. Het haalt de leesbaarheid uit het cv. Referenties ook alleen noemen als er naar gevraagd wordt. Is hier niet nodig. 

Bij de overige werkzaamheden de omschrijving weglaten (functie laten staan).Quote over de lezing ook op LinkedIn en niet hier Een redelijk standaard cv waar overigens niets mis mee is. Het gaat tenslotte om de inhoud en niet om de vormgeving. Ook prima in dit cv, geen spel- of typefouten. Een goede foto in “uniform”. Dat is wie ze nu is en waar ze ook wil blijven. 4 foto’s vind ik wat te veel als eerlijk ben. Door het cv krijg ik ook een goede indruk van de persoon Eileen. Mede ook door de privé foto’s die ze erbij gedaan heeft. Ik zou echter toch kiezen voor één zakelijke foto. 

Omdat Eileen bewust privé foto’s erbij doet, verwacht ik iets bij hobby’s te kunnen teruglezen hierover. Echter, de hobby’s gaan over iets heel anders. Niet consistent. Dit zorgt bij mij voor verwarring.

Leuk dat ze verschillende foto’s gebruikt en daarmee verschillende kanten van zichzelf laat zien. Ook mooi, het  overzicht met vaardigheden. Ze maakt tevens  goed gebruik van quotes en referenties.

Minder geslaagd vind ik  de tekst ‘sinds 2007 volg ik een persoonlijk ontwikkeltraject.....’ Weet niet zeker wat deze zin de lezer nu brengt. En loopt dit traject nu dan al 13 jaar? Ik zou dit goed toelichten, het werpt nu vragen op. Uit het cv kan ik niet opmaken wat ze nu zoekt. Ik vermoed zelfde rol als ze tot nu toe gehad heeft, maar het is nu gissen. Wees in je cv duidelijk wat je zoekt en waar je ambities liggen.

Leuk die quotes onder de bedrijven, echt origineel. De quotes mogen nog wel iets korter en krachtiger.  

Een echt persoonlijk cv, hart ligt bij de patiënten. Cv geeft vertrouwen. Dit is een warme persoonlijkheid. Leuke foto’s, divers. Ik vind het erg leuk om te zien, want het geeft een goed beeld van de persoon. Maar twee max. drie is ook goed. Het cv moet wat mij betreft wel persoonlijk zijn, maar geen fotoalbum.

Pas op met quotes én referenties. Misschien is het nu een beetje veel. Kan overkomen alsof ze er afhankelijk van is, terwijl dat volgens mij niet het geval is. Ik vind de rode kleur als opmaak iets te fel. Past niet bij haar warme persoonlijkheid. Nog een kritiekpuntje, ik kan niet ontdekken wat ze wil: waarvoor kan ik haar bellen?
De foto's laten mooi een stuk persoonlijkheid zien. cv is overzichtelijk en duidelijk. De quote's vind ik niet van toepassing op het cv, dit zou ik op linkedin plaatsen. Het komt iets" too much "over, hou het dan bij 1 quote. 

De kleur rood in combinatie met haar profiel straat voor mij uit dat het dame is die weet van aanpakken en weet wat zij wil.

De foto en het gebruik van foto's in het cv is een goede keus. De profielfoto mag wel prominenter. Groter en alleenstaand. Dan krijgt deze de aandacht die het verdient. Hij is goed gemaakt, in werkkleding met een goede expressie. Dus zorg maar dat ze het niet missen. Zo tussen de andere foto's valt hij nu wat weg. De andere foto's overkomt hetzelfde. Maar ook hier geldt dat beeld zoveel meer vertelt dan tekst. Dus goed dat ze er zijn, maar ze verdienen een andere plek. Bijvoorbeeld in de tekst of tussen de tekst. En laat de foto's iets vertellen of ondersteunen wat je in de tekst vertelt. Seminar gedaan, foto erbij. Werkervaring als... Foto erbij.. Privé foto's kunnen wel, maar dan moeten ze echt esthetisch mooi zijn. Door foto's goed te gebruiken kan je je cv professioneler maken. Maar gebruik daarvoor ook professionele foto's. Nu maken de foto's het cv iets minder professioneel maar geven wel een goed beeld van wie je bent. Ze passen bij de ambitie die je hebt of de rol die je op dit moment vervult. 

Hoewel je aangeeft een organisatorisch talent te hebben, analytisch vermogen etc.. en wellicht wil doorgroeien, zie ik dat nu niet in beeld of in tekst terug, door te kiezen voor rood en wit kies je wel duidelijk voor de zorg. Of is dat onbewust en zit de zorg en de bijbehorende kleuren in je genen.

Goede start van het cv middels je profielschets. Ik weet meteen waar je hart ligt en wat je visie is. Je vaardigheden zijn meteen leesbaar.

De foto’s zijn leuk omdat ze divers zijn, dat zegt iets over jou. Aandachtspunt is wel dat het niet te rommelig wordt. Ook mis ik de gewenste functie. Ook krijg ik geen antwoord waarom je beschikbaar bent. Dat kan natuurlijk prima in je profielschets.