SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Edwin


 Terug naar de cv van de maand pagina->

 

Een paar reacties van stemmers op de website bij het cv van Edwin

"Er spreekt zowel persoonlijke betrokkenheid als professionaliteit uit het cv."

"Kleurrijk, creatief plus alle relevante informatie."

"Deze man niet alleen met zijn cv vakwerk heeft afgeleverd."


De feedback van de juryleden bij het cv van Edwin

  Een mooi en creatief door de mindmap, nooit eerder gezien. De frisse kleuren (groen) nodigen uit tot lezen. Ook leuk gedaan met icoontjes (vinkjes, mapjes). Het cv krijgt daardoor iets speels. Eerlijk gezegd vind ik dat er in het cv te veel tekst staat, de boodschap valt daardoor niet voldoende op en maakt het cv ook, naar mijn smaak, iets te rommelig. Probeer je teksten in te korten en zorg voor meer wit. Het cv zal daardoor krachtiger worden. Maar op zich een prima en opvallend cv.

  Eerste indruk: Veel tekst. Edwin omschrijft heel helder wat zijn doel is. Ik weet wat voor soort functie hij zoekt en waar hij goed in is. 

  De tekst op de 1e pagina, de vinkjes onder “ik ben …” vind ik iets te veel en haalt de leesbaarheid eruit. Iets minder en meer de focus op wat er toe doet. Leuk die mindmap erbij. En ook leuk met die tekst van dat putten erbij.

  Heel fijn ook die links erin naar LinkedIn en skype. Nee, ziet er prima uit. Prima foto. En leuk dat hij zijn hobby verwerkt heeft in zijn cv, maakt het cv direct een stuk persoonlijker. Ten slotte selecteer ik mensen en geen cv's


  Je ziet dat er zorg aan het cv is besteed. De mindmap is origineel en interessant. Het  wordt meteen duidelijk waar je naar op zoek bent. 

  ‘Less is more’, dat geldt zeker voor cv’. Voor je eigen naam hoef je niet te schrijven “mijn naam:” of “beschikbaar als”. Als ik eerlijk ben, ik vind de kleur groen te schreeuwerig . Het is soms ook een beetje dubbelop. Voorbeeld: Je hebt al een mindmap, competenties hoef je dan niet toe te voegen.

  Ik moest lang nadenken over de quote… uiteindelijk zag ik een golfbal in de groene achtergrond. Let op, een cv wordt maar 9 seconde gelezen….. weet niet of iedereen met aandacht dan deze quote gaat lezen. 

  De juiste plek voor de foto! Erg gaaf gedaan. Alleen mag je hoofd nooit afgesneden raken in het proces. Want dat is zonde en haalt de vormgeving duidelijk naar beneden. De achtergrond van de foto sluit ook niet lekker aan bij het groen van het cv. Maar de rust die je door de vormgeving creëert en de hoeveelheid informatie de je toch kan geven in een pagina is geweldig en niet overweldigend. Het kan zelfs nog minder. Hobby's staan er nu los bij, die kunnen weg. En je hebt al een foto van de golfbaan en de uitvoering van je grafische vaardigheden, dus dat is al behoorlijk duidelijk. 

  De titel is gaaf, en sluit goed aan bij de gebruikte foto. Maar daardoor kan hij wellicht korter. Alleen nog het laatste zetje. Want dat krijgen de kandidaten van jou. Het woord cv en mindmap mogen in kleur wisselen. Dat is duidelijker voor de ontvanger. Ik zou je administratieve ervaring vervangen door de ervaring die je nodig hebt in je nieuwe baan.
  Mooi cv met een stuk zelfreflectie en een zakelijke kant. Mooie opmaak. Veel leeswerk. cv past bij vakgebied.

  Bijzonder cv, weer eens wat anders zo’n mindmap. Knap gedaan, zit veel werk in. Leuk ook, die uitgewerkte competenties. Dat zegt wat. Ook leuk gedaan, het linkje naar golf en putten. 

  Deze man heeft verstand van zijn vak, dat is duidelijk. Ik vind zijn foto wat streng overkomen. Ik zou liever een lachende Edwin zien. Ander kritiekpunt: Er staat teveel tekst op pagina 2: maak het wat concreter is mijn advies. De competenties links in kader vernoemd komen niet 100% overeen met de competenties rechts (die uitgewerkt zijn) dat staat slorig en is m.i. dubbelop.

  Een compact cv, mooie lay-out, origineel gebruik van de mindmap, goeie focus aangebracht in presentatie en wat hij zoekt.

  Mooie opmaak. Leuk idee om mindmap te gebruiken. Ik zag overigens pas na 2 keer kijken het golfballetje. En snapte toen pas de tekst over het putten. Dat kan natuurlijk aan mij liggen……….

  Overzicht van werkervaring en opleidingen is lekker compact en goed te lezen. Maar misschien nog belangrijker de inhoud van het cv is op een  goede manier toegeschreven naar wat hij zoekt. 

  De opmaak werkt denk ik beter met 1 i.p.v .2 kolommen. Dan wordt het wat rustiger om te lezen. Nog een tip: Voorkom teveel gebruik van te abstracte woorden. Creëert onbedoeld afstand. En tot slot: Lachen op een profielfoto helpt.