SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Deborah


Terug naar de cv van de maand pagina->


Een paar reacties van stemmers op de website bij het cv van Deborah

"Haar profiel goed omschrijft wat ze zoekt en de kleuren en vormen van het cv passen goed bij de foto."

"Eenvoudig, zakelijk en persoonlijk cv en daardoor zeer krachtig. Het cv toont aan dat je ook als iemand met een meer praktische  opleidingsniveau voldoende over de werkzaamheden kan aangeven."

"Er enthousiasme uitspreekt uit het cv en ik daardoor Deborah zo zou uitnodigen voor een gesprek."


De feedback van de juryleden bij het cv van Deborah

Een fris cv, makkelijk om te lezen. Kleuren en vormen zijn subtiel, in ieder geval niet storend, zoals bij veel andere cv's. “Praktische alleskunner” heeft mijn interesse gewekt; valt op. De introductie over jezelf is wat mij betreft te lang en mag iets gedurfder.

Fijn alles op 1 pagina. Heel helder en duidelijk gecommuniceerd wat ze zoekt, wat een werkgever aan haar heeft en waar een werkgever rekening mee dient te houden. 

Er spreekt een mate van trots uit haar cv waardoor ik al moeite zou doen om een geschikte functie voor haar te zoeken. Ze komt, door haar manier van schrijven, over als een fijn, betrokken persoon aan wie je best het een en ander over kan laten. Het cv is niet super innovatief maar is voor de functies die zij zoekt ook niet nodig. Ze formuleert heel helder en duidelijk zonder poespas. Niets op aan te merken Goede foto, kijkt netjes in de camera zoals recruiters graag zien. Het cv is ook lekker persoonlijk doordat ze in haar cv stukjes van zichzelf verwerkt. Ik ben nieuwsgierig naar haar geworden en dat is precies de bedoeling van een cv. 

Een keurig verzorgd cv. Ook knap dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen in de profielschets, dat maakt het cv krachtig.
Een paar aandachtspunten: Ik mis je adres in het cv (wellicht voor nu alleen niet genoemd). De foto: Je bent een mooie dame maar de foto mag beter zijn. Dit lijkt een selfie foto (of stoot ik nu iemand tegen het hoofd). Ook mis ik het beeld  wat je na 2019 hebt gedaan tot nu. Nu ontstaat er een gat. Het is ook niet erg als je in deze tijd bezig bent geweest met het vinden van een nieuwe baan, solliciteren, gesprekken voeren en kennis up to date houden, maar voeg dit dan toe. Een gat is niet erg, als je het maar toelicht.

Waar het cv overzichtelijk en duidelijk is en de icoontjes verfrissend, kan de foto stukken beter. Deze zou in de achtergond meer naar wit of geelbruin moeten gaan om goed bij het cv aan te sluiten. De achtergrond zoals nu gebruikt verraadt dat de foto zelf is gemaakt, met de camera van een PC of telefoon. De vorm van het gezicht wordt daardoor ook anders. Laat iemand anders een foto maken, dan krijg je al een ander beeld, en heb je genoeg ruimte om te letten op je expressie of juist ruimte om deze te laten zien. 

Tenslotte zou ik niet zoeken naar een functie met een beperking, maar naar een functie met mogelijkheden voor jou om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Een leuke baan die bij je past. Daarvoor zijn foto's van momenten waarop je werkt heel handig te gebruiken in het cv. Zeker als je praktisch bent en wilt zijn. De icoontjes zijn mooi en goed gekozen. De uitlijning van de blokken tekst, zou ik allemaal gelijk houden en allemaal naar links. De opmaak in vakken maken het gemakkelijk en leuk om het cv te scannen.

Overzichtelijk cv op 1A4. Mooie profiel beschrijving, wat een stuk persoonlijkheid laat zien. De opmaak van het cv spreekt mij minder aan, met name de saaie kleur en van die rare kadertjes. Ik vind dat je jezelf daarmee te  kort doet.


Een helder, fris en alles op één pagina cv. Bovendien een leuke, aansprekende foto. 
Ik heb zin om dit cv te lezen. Lijkt mij een eerlijke en recht-door-zee dame. Ik ben nieuwsgierig naar haar. Ik lees zitten- en staan afwisselen, creativiteit, met mensen omgaan en winkelmedewerker: volgens mij is dit een aanwinst voor iedere bouwmarkt! 

Let op, even PDFje van maken. Dat maakt het compleet. Nu ontving ik een word bestand en dat heeft als nadeel dat de layout is van de instellingen op mijn computer. Bij een PDF-bestand zie ik het cv zoals jij het bedoeld hebt.

Een paar aandachtspuntjes:  De Introductie mag iets korter en krachtiger. Natuurlijk is er niks mis met schoonmaakwerkzaamheden, maar worden haar kwaliteiten dan wel optimaal benut? Met andere woorden als ze solliciteert als schoonmaker toevoegen anders zou ik het weglaten want het past niet helemaal in het rijtje. 

Goed compact cv op 1 A4. Een goede  samenvatting in het begin. De persoonlijk noot (1e zin) is wel aansprekend en maakt dat dit cv op mijn netvlies blijft. Als ik echt een verbeterpuntje moet noemen, dan kom ik bij de foto uit. Op zich een goede foto, maar mag iets minder serieus.