SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Céleste


Terug naar de speciale cv van de maand pagina met de cv's van de andere genomineerden ->


Dit vonden de stemmers op de website van het cv van Céleste

Ik ken Celeste als collega en ze is een topper. Celeste wil je gewoon in je team, punt. 

Het cv van Céleste Kosters  springt er boven uit met kleur. En is heel overzichtelijk met details. De eerste indruk wekt tot nieuwsgierigheid dat je haar graag wilt ontmoeten. 

Het is een goed vormgegeven cv is waarin snel duidelijk wordt wat haar ervaring is.

Overzichtelijke weergave belangrijkste info, een heldere, enthousiaste en vlotte schrijfstijl. Kortom, een goed opgebouwd cv.

Céleste is zeer hands-on en van vele markten thuis. Geeft zelden op en gaat  altijd door tot het beoogde resultaat bereikt is. Céleste is deskundig, betrouwbaar, creatief en vooral ook een heel fijn mens en een prima collega.


De Feedback en tips van de juryleden voor het cv van Céleste

Mooi kleurgebruik en goed passend bij de foto. Mooie opmaak van de bladspiegel en goede verdeling van de tekst. Het cv oogt daardoor evenwichtig. Ook het lettertype is prima en maakt het cv goed leesbaar. Ook goede buttons voor telefoonnummer, email, adres en talen. Maakt het goed overzichtelijk. Ook goed dat je een hyperlink hebt opgenomen naar je LinkedIn-profiel. Ook leuk dat je referenties hebt opgenomen en de fotootjes hebt toegevoegd van de referenten. Maakt je cv lekker levendig.

Sympathieke, energieke foto en een cv met een overzichtelijke layout. Ook goed het meeste detail bij de recentste werkervaring.

Tips van mijn kant: Maak een foto waarin je dezelfde energie laat zien, maar die minder een vrijetijdsuitstraling heeft. Ik wil niet alleen zien dat je op vakantie blij en energiek bent, maar ook als mijn persoonlijk assistent.

Verder mag het cv van mij  concreter en persoonlijker. Bijvoorbeeld  "Over mij". Begin met wat jou drijft, waar je echt floreert, en laat dingen weg die voor een Executive Assistent met 17 jaar ervaring vanzelfsprekend zijn (dienstverlenend,resultaatgericht, integriteit, effectiviteit, helder communicatie etc). Kijk eens of er een rode draad of een persoonlijk motto uit je ervaring te halen is en begin daar dan mee. Put uit de bewoordingen van je referenties (twee referenties zeggen daar iets over jouw waarde voor het wereldwijde bedrijfsnetwerk). Bij Extra: "Ik maak het verschil" - zeg hóe jij het verschil maakt of geef een aansprekend voorbeeld. Of bij Vrije tijd: Benoem bijvoorbeeld je favoriete muziek of je meest geliefde wandelgebied of hoe fanatiek je aan fitness doet. Nu blijft het wat mij betreft te algemeen.

Nog een voorbeeld om het concreter te maken. PC-vaardigheden: Erg veel visuele aandacht voor iets wat voor een moderne personal assistant vanzelfsprekend is. Vertel ook iets over je handigheid met samenwerkingsplatforms, social media, e.d. Probeer je meer te onderscheiden.

Het gaat bij solliciteren om je te onderscheiden t.o.v. de andere kandidaten. Nog een tip om je meer te onderscheiden.Benoem in je meest recente werkverleden een of twee aansprekende resultaten die je hebt bereikt in ruil voor een kleiner aantal bullets.

Let op spelling en interpunctie: "collega's" (bij GEFCO) vs. "collegae" (bij L'Oréal), "o.a." vs. ""vd"

Attentiepuntje bij werkervaring; ik zie afkortingen en vraag mij af of dit bekend is bij een ieder, daarnaast zou mijn advies zijn om te benoemen wat van belang is, nu erg algemeen. De foto is lekker spontaan, maar wel jammer dat haar gezicht er niet helemaal op staat, daarnaast gaat mijn voorkeur toch uit naar een zakelijker foto.

Duidelijk omschreven wie je bent en mooi visueel  vormgegeven. Wat mij betreft mag de tekst over je laatste werkgever korter en ben ik toch erg benieuwd wat je nu zoekt.

Een mooie opmaak en gebruik van kleur. Heel overzichtelijk. Een plus is ook het vermelden van referentie en het opnemen van een link naar het LinkedIn profiel. Tip: PC vaardigheden 80 to 90% dit zegt niet zoveel. Ik zou vermelden: zeer goede beheersing van het MS Office pakket. Eventueel aangeven wat je kan in deze pakketten.

Een cv met goede teksten en de juiste informatie. Ook leuk die vlaggetjes! Verder sterke kleuren, kan overigens ook tegen je werken (let op de context van de baan). Een prima persoonlijk profiel. Ook leuk, dat stukje ‘extra’. Maar dat moet wel hoger natuurlijk :-))

Toch een paar tips:  Foto is niet professioneel (al kijk je wel heel leuk!). De PC vaardigheden liggen heel dicht bij elkaar, zet ze gewoon op ‘goed’, dit is bladvulling. Paars is een moeilijke kleur, erg spiritueel, past niet goed bij werk dat je doet.

Je hoeft van mij niet 25 jaar terug op een cv, tenzij die kennis heel relevant is voor je nieuwe job.

Een sterk logisch cv, stralende foto en mooi design!

Ah , weer nationaliteit. Als we met alle solliciterende eens besluiten dit niet meer te doen, kan er ook geen (bewust/onbewuste) discriminatie meer plaats vinden hierop!

Heel leuk gedaan, die referenties. Ik word als werkgever daar blij van, om dit soort dingen alvast te kunnen lezen. Inhoudelijk vind ik je cv sterk als het gaat om je werkervaring, welke taken e.d. Je layout kan nog wel iets rustiger, maar dat is een kwestie van smaak.

Het cv is duidelijk en overzichtelijk, geeft mij een goed beeld, is gemaakt voor de lezer, geeft duidelijk aan wat ze kan en ik wordt blij van rijtjes met vakkennis.

Ook slim om de 2 pagina's op te vullen met referenties. Lay out vind ik verfrissend ook, springt er ook iets meer uit.

Top:  frisse layout, mooie kleuren en lettertypes, leest fijn, duidelijk stukje over mij. Ik word blij van opsommingen, o.a. van talen en kennis, is duidelijk en dat is fijn en goed leesbaar en scanbaar.

Duidelijke functie benoemd waarover cv gaat. Maanden kunnen weg. Te veel info in de eerste functie over zaken die minder relevant zijn.Referenties weglaten.


Een paar tips: Maak een opsomming van kwaliteiten en vakkennis wat je meeneemt, dat leest makkelijk en wij, recruiters, zijn dol op opsommingen en rijtjes. De foto vind ik meer een facebook foto. Ik zou de volgende zaken in je persoonlijke gegevens weghalen:  Nationaliteit  Rijbewijs Burgerlijke staat. Is namelijk  niet relevant, het gaat om je contactgegevens.  Personaliseer je URL van LinkedIn