SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van CarolienReacties van stemmers op de website over het cv van Carolien

 • Pakkende lay out! Het ziet er aantrekkelijk uit, is duidelijk en compleet.
 • Omdat ze heel erg haar best heeft gedaan op dit cv. Ze wil graag in de kijker staan, zodat ze meer kans heeft op een nieuwe baan!
 • Prettig leesbaar, in een oogopslag een helder overzicht. Carolien is een krachtige top vrouw, doorzetter, weet van aanpakken, creatieve denker in oplossing. Je kunt op haar bouwen/vertrouwen. En is toe aan een hele nieuwe uitdaging. Verdient in deze zware sollicitatie tijden een opsteker en een steuntje in de rug! Daarom mijn nummer 1.
 • Deze cv springt eruit. Origineel met die eigenschappen. Dit een topvrouw is met veel talenten.
 • Het een creatief cv is met beeld en tekst. De deelnemer presenteert zichzelf met vernieuwende woorden en brengt gelaagdheid aan in de presentatie.Duidelijk overzichtelijk en in 9 sec goed te screenen.

 

Feedback van de jury voor het cv van Carolien

 • Carolien schrijft helder en geeft een goede beschrijving van haar functies. De persoonsbeschrijving vind ik te vaag, mag veel concreter. Zelf, vind ik de foto van de cliffhanger eerder afscrhikwekkend dan interesse opwekkend, maar dat is misschien een kwestie van smaak.
 • Het cv van Carolien komt in eerste instantie krachtig over, maar ook hier zijn een aantal verbeterpunten. "100% mezelf?"brengt mij in verwarring ik zou dit vervangen door een concrete sterkte / kracht. 100% mezelf is wat vaag/ onduidelijk.  Het geheel overziend wellicht wat veel tekst over jezelf, geef hier ook voorbeelden over waaruit dit blijkt. Gezien de link naar de Prezi. zou ik de tekst inkorten. Wel top die link naar Prezi.
 • Taken en werkzaamheden zou ik wat uitgebreider doen. Wat heb JIJ gedaan, maakt het concreet, wat was jou rol etc.
 • De foto onderaan maakt nieuwsgierig, maar is wellicht ook wat vaag - wat voegt dit toe ? Ik ben ook wel benieuwd waar jij persoonlijk precies naar op zoek bent.
 • Een creatief cv; je hebt er echt werk van gemaakt. Het nodigt uit om op de linkjes te klikken (Prezi). Een mooie woordenwolk wat iets over je vaardigheden en kwaliteiten zegt en als afsluiter een foto met een teaser om over te gaan tot een uitnodiging. Minder goed vond ik: Heel veel tekst en ook al werk je met dikgedrukte woorden om je punten te duiden, je hebt als lezer gauw de neiging om door te scrollen.
 • Een cv met een leuke foto, vriendelijk en vrolijke uitstraling. Het cv heeft een mooi, fris format (tip: op LinkedIn zou ik dezelfde kleuren gebruiken). Het cv is overzichtelijk en snel te screenen. De link naar LinkedIn/prezi, vind ik een leuk extraatje in dit cv. Verbeterpunten zijn voor mij: De hele eerste bladzijde gaat over jezelf, het profiel is lang en mag voor mij wat concreter. Het is nu wel erg veel informatie.
 • 100% mezelf kan ook verkeerd worden uitgelegd: hoeveel aanpassingsvermogen heb je? Verder heb ik nog wel de volgende vragen: Voor welke functies sta je open? Je kunt zo aan de slag in het onderwijs maar wil je dat? Welke opleiding heb je precies afgerond? Er staat alleen maar HBO, dat zou ik dus exacter willen weten.
 • Een creatief en een lekker eigenwijs cv. Maar ook een cv met te veel informatie of beter met te  weinig relevante informatie. Bijvoorbeeld welke groepen heeft ze les gegeven.
 • In dit cv moet ik behoorlijk zoeken waar ik wat moet vinden qua informatie. Met alle doorwijzingen naar o.a. prezi gaat ze ervan uit dat recruiters veel tijd nemen om het cv te lezen. In de praktijk is dit juist niet het geval. Tevens moest ik op haar LinkedIn er achter komen dat ze een relevante HBO heeft gedaan, dat is jammer. Zorg dat de relevante informatie van je cv afspringt.
 • Leuk aan het cv van Carolien is dat ze eindigt met een foto die je nieuwsgierig maakt. De vele dikgedrukte woorden vind ik irritant. Uitstekend om af en toe iets te high-lighten, maardit is te veel.
 • Een creatief (incl. Prezi!) cv, (bijna) compleet, maar veel te druk.
 • Een goede foto, echter zou ik deze lager hebben uitgesneden zodat deze rustiger oogt. Een Prezi toevoegen aan je cv is leuk, maar echter te veel privéinformatie: foto gezin, christelijke geloofsovertuiging etc. vind ik in een cv minder belangrijk. Overigens bekijk ik een Prezi pas in tweede instantie en als ik eerlijk ben is het dan veel vaker een breaker, dan dat het mijn oordeel positief beïnvloedt.
 • De woordenweb in andere kleuren maakt het cv kleurrijk, echter in combinatie met persoonlijke profiel en alle dikgedrukte woorden hierin, zorgt dit voor een overkill aan talenten/kwaliteiten. Ik zou een keuze maken voor het een of ander. En kleuren uit het woordenweb vormen geen geheel met de blauwe balk links, zorg voor rust!
 • Nog een tip m.b.t. de tekstweergave: let op punten, extra spaties en witregels. Zorg voor consistentie!
 • Hyperlinks (e-mail, LinkedIn, Prezi) zijn altijd handig, maar houd het rustig dus niet onderstreept.
 • In het persoonlijk profiel: concreter benoemen naar welke baan je op zoek bent. Ook je opleidingen staan nergens benoemd.  Is dit een bewuste keuze? Dit in combinatie met punt bij persoonlijk profiel zorgt ervoor dat ik als lezer niet weet welke functies bij je aansluiten.
 • Leuk gebruik van prezi.  De "call to action" aan het einde van het c.v. vind ik ook erg leuk. Duidelijke naamgeving van het document. 2 Pagina's is een goede lengte van jouw cv Duidelijk waar je naar op zoek bent. Ik zou er alleen voor zorgen dat de prezi en het cv in 1 lijn liggen met elkaar. Dus jouw kernwoorden dienen hier ook allemaal in terug te komen. Ik zou het nog mooier vinden als jouw linker kolom niet 2x naar de volgende regel gaat. Klein detail, maar gemakkelijk op te lossen. Door de woorden: "mobiel", "email" en het woord "profiel" en dan achter LinkedInprofiel jouw LinkedIn URL te plakken. Mis alleen de geboortedatum. Koppelstreepjes bij de data van de werkervaring zijn niet allemaal even groot.