SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van AnoukTerug naar de speciale cv van de maand pagina ->

De feedback van de jury

Een cv met een vrolijke, kleurige lay-out!  Maar het cv is veel te lang… Beperk jezelf tot 2 A4’s. Schrap uit je profiel wat niet persé ter zake doet bij de vacature waar je op solliciteert en vermijd algemene termen als “Spin in het web”. Tenzij dit concreet gevraagd word in een vacaturetekst natuurlijk.

Wat mij betreft trap je in de ‘ik-moet-volledig-zijn-val”, maar dat hoeft niet. Oude werkervaring is vaak minder relevant voor een recruiter om te weten. Beschrijf het wel maar als het kan in 1 zin. Maak ook gebruik van bullets of iets dergelijks om de blokken tekst overzichtelijk te maken van je laatste werkervaringen.

De kleur roze zou ik niet gebruiken en zou voor een zakelijkere kleur kiezen, ook passender bij de beroepsgroep waarin de kandidaat zoekt; Het is heel veel tekst: ik haak snel af: veel te veel informatie -> hou het kort en bondig en benoem kernachtig per bullet point wat je wilt vertellen; 

Het cv valt op; De hoofdstukjes zijn goed te lezen omdat ze vet gedrukt zijn; De contactgegevens zijn voor de lezer gemakkelijk te vinden. 

Een cv met een duidelijke structuur en een rustige (persoonlijke) kleur. Van mij mogen in de profieltekst minder clichés . Ik zou graag de technische skills apart vermeld zien. 

Op zich een creatief maar druk cv, vooral door de harde kleuren (ik associeer de cirkel met de kring van een glas rode wijn). De kleuren en het motief zijn erg nadrukkelijk doorgevoerd op de volgende pagina’s. Ook veel tekst, hierdoor is het cv moeilijk te ‘’scannen’’ op relevantie

Het kleurgebruik is voor mij te dominant en het cv bevat naar mijn smaak te veel informatie.

Een cv met een aandachttrekkende en herkenbare opmaak en kleurkeuze. Ook de taken zijn uitgebreid en duidelijk omschreven. Ik vind wel dat je te veel dooddoeners gebruikt zoals spin in het web en mensen-mens. De profielfoto kan beter, deze is nu schuin genomen, beter van recht ervoor. 

Vrolijke lay-out van het cv. Investeer in een goede, zakelijke profielfoto waarbij je “je publiek” aankijkt. Nu is mijn eerste indruk, als ik eerlijk ben: schuchter en verlegen… Tip voor profielbeschrijving: Wie ben je, wat is je expertise, wat onderscheidt jou nou echt en wat ambieer je?

Zorg dat je cv maximaal twee pagina’s lang is. Dit zijn er 3 (en nog een 4e lege pagina). De recruiter kijkt naar je laatste 10 jaar werkervaring óf je laatste twee banen (afhankelijk van hoe lang je in een bepaalde rol hebt gewerkt). Beschrijf alles van daarvoor kort en bondig. (Dan lukt het ook om het in twee pagina’s te beschrijven).

De foto is een beetje vaag; ze kijkt naar beneden en komt daardoor minder krachtig of misschien zelfs een beetje onzeker over? De kleur roze is wel erg aanwezig. Ergens misschien persoonlijk, maar ook de grote roze 'ballen' vragen wel veel aandacht. 

Waar ligt odiliënberg? Moest ik opzoeken. misschien handig om er even Limburg achter te zetten voor de mensen die niet uit de regio komen. Alle taken en verantwoordelijkheden achter elkaar geschreven. Hierdoor wordt het een beetje een brei aan tekst en daardoor minder overzichtelijk en minder aantrekkelijk om te lezen. Mijn voorkeur bulletpoints oid. 

Als iemand eigenschappen of competenties kort heeft opgesomd, dan zegt mij dat persoonlijk niet zoveel. Gebruik dan quotes of korte voorbeelden.

De zeer krachtige profielbeschrijving wat ze (belangrijk) vindt, vind ik een sterk punt in dit cv.