SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes


1 April

Natuurlijk stoppen we niet met het cv van de maand.

We zaten even in een lastig pakket, door de operatie van Cees (Hij is bijna weer helemaal in de running),  hadden we even niet de tijd voor het cv van de maand maart. Ook  wilden we al een tijdje iets veranderen. En je weet, bij SollicitatieLAB houden we wel van humor en een goede (1 april-)grap op zijn tijd. Dus we dachten, we koppelen aan de veranderingen een 1 april grap.

Niet verwacht

Er kwamen veel reacties op ons bericht om te stoppen. Het deed ons erg goed natuurlijk, om vooral van oud deelnemers te horen dat ze het heel jammer vonden. Juist omdat het cv van de maand hun zo had geholpen. Ook melden zich spontaan een aantal jobcoaches en recruiters dat ze best in de jury plaats willen nemen.

Nu is het zo dat we nooit te klagen hebben over de bereidheid van recruiters en andere deskundigen om in de jury plaatst te nemen. De meeste deskundigen die we benaderen zeggen altijd enthousiast ja, zelfs in deze drukke tijden voor recuiters.

Verbaasd

We waren toch wel erg verbaasd dat zoveel  mensen de grap niet door hadden. We hadden het er nogal dik opgelegd, dachten we.  Zie het oorspronkelijke bericht hieronder. We kennen veel bevlogen recruiters en zelfs recruiters die 60 uur werken, maar we kennen weinig recruiters die voetballen, dus recruiters die in de rust van hun voetbalwedstrijd nog hun telefoon checken op kandidaten……. 

Ook kregen we de bijdragen van de meeste recruiters (bijna) altijd op tijd, gezien de kwaliteit van de bijdragen hebben we ook niet de indruk dat ze de bijdragen  ’s avonds laat in elkaar draaiden, dus een tijdslot van 23-24 uur leek ons ook al een aardige aanwijzing.

We gaan dus door!

Gelukkig gaan we dus gewoon door en we zullen de komende maanden, de recruiters en loopbaancoaches die zich spontaan aanmeldden, natuurlijk uitnodigen om een keer zitting te nemen in de jury.

Wel een paar veranderingen

We hadden dus al een tijdje een paar veranderingen in ons hoofd. We kregen namelijk  van de recruiters  terug, dat de tijd voor het beoordelen van de cv’s aan de korte kant was. Ook van de kandidaten hoorden we regelmatig dat de tijd tekort was om hun netwerk te mobiliseren en aandacht te krijgen van de lokale pers. En als we eerlijk zijn was het bij ons ook regelmatig kunst en vliegwerk. Dus we gaan de periode van het cv van de maand wat op rekken.

  • Inzenden kan tot de 2e maandag van de maand, 
  • de dinsdag daarop volgend maken we dan de 5 genomineerden bekend
  • En de 4e maandag van de maand maken we dan de winnaars bekend.

Dan hebben we allemaal wat meer tijd.

Het cv van de maand april.

Het cv van de maand maart slaan we dus over en inzenden voor het cv van de maand april kan dus tot 8 april 12.00 uur. 9 april maken we de 5 genomineerden bekend en 22 april maken we dan het winnende cv bekend.

Tot slot

We hopen dat jullie allemaal een beetje kunnen lachen om onze grap en iedereen blij is dat we doorgaan.Het oorspronkelijke bericht: Het cv van de maand stopt. 

We gaan stoppen

We zijn bezig met de 7e editie van het cv van de maand, maar we hebben treurig nieuws. We gaan stoppen.

De krapte op de arbeidsmarkt is zodanig dat recruiters geen tijd meer hebben om plaats te nemen in de jury. Recruiters zijn inmiddels dag en nacht bezig met het vinden van personeel. We citeren een recruiter: "Ik zou wel willen, maar ik werk inmiddels 60 uur en dat vind ik echt wel genoeg. Zelfs in de rust van mijn voetbalwedstrijd in het weekend kijk ik nog even op mijn telefoon of er nog kandidaten hebben gereageerd. Ik zou jullie wel willen helpen maar dan krijg ik echt ruzie met mijn vrouw." En ja zonder jury kunnen we weinig. We hebben de afgelopen maanden veel tijd geïnvesteerd, maar het vinden van juryleden wordt steeds lastiger.

Nog één keer

Gelukkig hebben we een aantal recruiters bereid gevonden om nog 1x zitting te nemen in de jury, maar zoals een recruiter zei: "Ik ga een uurtje blokkeren in mijn agenda maandag van 23-24 uur". Dat vinden we fijn natuurlijk, want dan kunnen we nog één keer jou in de gelegenheid stellen om je cv te laten beoordelen voor het cv van de maand. Dus stuur je cv voor a.s. maandag naar info@sollicitatieLAB.nl

Reactie