SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Ton


Dit vinden de juryleden van het cv van Ton

 • Het cv oogt druk. Dat komt door de combinatie van de blauwe achtergrond en afbeelding van de haaien. Vermoedelijk heeft die keuze te maken met zijn hobby’s. Mijn advies is om voor een iets neutraler achtergrond te kiezen.
 • Persoonlijk profiel/over mij. Maak het persoonlijk. Vertel wat je doet, waar je energie van krijgt, waar jouw kracht ligt, misschien enkele successen en vooral wat jouw toegevoegde waarde is. Dit is jouw pitch. Goed gedaan.
 • Foto: mooie foto met een leuke lach. Wat het nog sterker zou maken is om een representatieve foto te maken met een neutrale achtergrond en om de schouders mee te nemen in de foto.
 • Er staan heel veel competenties beschreven. Maar wat zegt dat? Ik zou maximaal vijf competenties opnoemen waarmee jij jouw toegevoegde waarde versterkt.    
 • Vertel in de recente werkervaring wat je doet, welke successen je hebt geboekt en welke verantwoordelijkheden je hebt gehad. Bij de laatste twee ervaringen is dit aardig breed geformuleerd.
 • Een cv met een volledig verhaal, maar ik haak al heel snel af door de achtergrond. Ik wil weten wie Ton is en wat zijn drijfveren zijn waar zijn basis ligt. Dit is allemaal too much information. Dit moet echt veel korter kunnen. Als lezer haak ik af en heb geen zin om verder te lezen. Ik ga juist op zoek naar zaken die ik heel lastig terug kan vinden (middelbare school) 
 • Doorspekt van afkortingen en beschrijvingen die je als lezer echt niet allemaal kent. Omschrijf duidelijk wat je voor werk hebt gedaan en bespreek dat eerst eens met de buurvrouw/man om te vragen of hij/zij het dan ook snapt. 
 • Een tekst als ‘wekelijks bezoek aan bedrijven sinds 1993’ is 52weken x27 jaar is 1404 bedrijven???  Dat lijkt mij veel.  Te veel mensen hebben deze meneer advies gegeven en dan krijg je geen oorspronkelijk verhaal meer. Ik zou graag zijn cv willen zien die hij 4 jaar geleden had.
 • De tekst over mij en de competenties kan wat mij betreft wat minder. Vorm vind ik positief maar het mag wat mij betreft iets rustiger. Veel verschillende plaatjes die allemaal op zich zelf staan. Beeld mag wat consistenter. Icoontjes van de vrijetijdsbesteding leuk. LinkedIn icoontje voegt niet zoveel toe als je ook al de link ziet. De talenkennis hoeft denk ik afhankelijk van de rol ook niet uitgesplitst te worden in 2 varianten Duits. Scheelt weer wat tekst.
 • Ton’s cv is onwijs creatief en daaruit kan ik opmaken dat hij in zijn persoonlijkheid ook een creatieve denkwijze hanteert. De afwisseling is tof gedaan. Wel vind ik er iets te veel kleuren en plaatjes op terugkomen en dat kan wat rommelig ogen.
 • Een creatief en luchtig cv. Ik vind wel veel PR-promo tekst.  Dit is niet in verhouding en mag van mij wel iets minder.
 • Goede en duidelijke ‘over mij’ intro. De vraag waarom van ‘Eigenaar / ZZP’ naar loondienst wordt niet beantwoordt. Verder mis ik structuur en eenheid in het cv. Bij werkervaring TNT wordt wel het ‘high level’ plaatje van verantwoordelijkheden geschetst maar niet de taken die leiden tot het succesvol invullen van dit plaatje.