SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Sylvia
Dit vinden de juryleden van het cv van Sandra

  • Leuk idee van de levensloop maar komt op mij nu totaal niet overzichtelijk over omdat alles erin staat. Ik zou het in onderwerpen verdelen en ook een duidelijker overzicht schetsen van haar belangrijkste werkervaring. Ik zie nu overal van alles wat staan wat me heel erg afleidt van de inhoud en waarvoor ze nu goed ingezet zou kunnen worden.
  • Ik geloof het verhaal van Sylvia, maar waarom zo’n presentatie? Wie heeft haar dat wijs gemaakt dat het gaat helpen. Laat je cv ook persoonlijk zijn, dit kan nooit haar eigen idee zijn geweest. Ik wil gewoon Sylvia zien zoals ze is Pagina 2 kan veel korter en bondiger. Graag zie ik haar cv zoals deze 4 jaar geleden was, inclusief duidelijk overzicht in tijd waar ze wanneer was. Besteed meer tijd aan netwerken, dan aan het mooi maken van je cv.    
  •  Sylvia’s cv is heel origineel. Een levensroute zoals deze kom ik niet vaak tegen. Het had het allemaal net even wat overzichtelijker gemaakt als er iets minder met kleur en plaatjes gewerkt zou worden. De achtergrond adviseer ik wit te houden.      
  • De levensloop is creatief, en het is goed dat de taken op pagina 2 nog uitgebreid staan beschreven.
  • Minpunt vind ik geen toelichting op het  ‘gat’ in het cv tussen 2007 en 2009 (en geen maanden vermeldt), een korte referentie naar hoe deze tijd is besteed is gewenst.
  • Ondanks de creatieve vorm van het cv, biedt het geen meerwaarde en neemt het een hoop cv ruimte in beslag die gebruikt kan worden voor meer persoonlijke en professionele informatie.
  • Ik ben zelf voorstander van neutraal uitziende cv’s. Echter laat zij met dit cv zien dat zij continu op reis is en wat ze tijdens de reis allemaal heeft gedaan. Bij haar werkervaring vertelt ze puntsgewijs wat haar taken zijn geweest. Daarmee is in één opslag te zien wat haar ervaring is geweest en dat ze loyaal is naar werkgevers toe.