SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Saskia


De feedback van de juryleden bij het cv van Saskia

  • Wat meteen opvalt is de unieke opzet en ook haar foto spreekt aan. Bij werkervaring kiest ze ervoor om een aantal zaken uit te lichten, leuk gedaan! Het kleurgebruik vind ik lastiger. Op het scherm is het lettertype al nauwelijks leesbaar. Zorgvuldigheid in het taalgebruik en interpunctie ontbreekt. Ik lees altijd eerst het stukje ‘even voorstellen’. Dit vind ik geen sterk stukje bij Saskia, de zinnen lopen niet. Hier loopt ze het risico dat een werkgever al afhaakt. Mijn indruk is dat Saskia wel veel interessante werkervaring heeft. Dit kan ze beter naar voren brengen!
  • Tips voor het cv van Saskia: Check het taalgebruik, verwijder onnodige hoofdletters/spaties en wees consequent met het gebruik van leestekens ; Ik zou het  kleurgebruik/lettertype veranderen, zorg dat het leesbaar wordt; Laat je ervaring meer naar voren komen. Je eerste resultaat is heel concreet, de laatste heel vaag. Breng dit meer in lijn.

  • Ik houd ervan persoonlijke tintjes aan het cv te geven, leuk dit te doen door een eigen gemaakte foto te gebruiken. Weer eens wat anders om weetjes op te nemen in het cv bij werkervaring . Echt sterk is dat zij de bereikte resultaten prominent opneemt in haar cv.  Ik mis wel waar ik Saskia voor zou kunnen bellen . Nadeel van de foto is dat niet alle tekst even fijn leesbaar is en deels wegvalt tegen de achtergrond. Naar ik begrijp is het cv vooral een teaser cv, maar het cv geeft mij onvoldoende concreet weer hoe je de dingen hebt gedaan, en kan je met cijfers meer kracht geven aan je resultaten? Aantallen bezoekers, budgetten, ....
  • Sterk aan dit cv de tekst onder haar naam en het wordt mij duidelijk wat je kan/ wil.
  • Gewaagd om het anders te doen, maar toch mis ik hierbij wel een stukje loopbaan. Hoe lang zat je bij een werkgever welk resultaat is van welke organisatie (was het een profit of non profit bedrijf). Echt wel enorm leuk om te lezen waar je trots op bent en/of bijzonder was en met welk resultaat maar dit zou onderdeel van mogen zijn van je werkervaring. Ik wil graag het volledige beeld zin om de resultaten in samenhang te kunnen beoordelen.
  • Moeilijk in te schatten op wat voor functie ze nu in aanmerking zou kunnen komen. Het ontbreken van jaartallen of branches maakt het cv lastiger scanbaar.
  • Leuke communicatie in het begin over haar learnings en waar ze trots op is, toch de eerste vragen die je aan iemand zou stellen.
  • Gaaf dat ze een eigen gemaakt foto heeft gebruikt wat goed aansluit bij de benoemde interesses als zeezwemmen en fotograferen. Toch wil ik meer over haar werkervaring zien.
  • Niet duidelijk wat ze nou echt zoekt. cv staat vol met generalistisch termen. De tijdlijn mist en over de projecten waar ze trots op is vind ik veel te weinig informatie. De achtergrondfoto leidt mij alleen maar af. Ik heb een voorkeur voor een meer klassiek cv.