SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Mariska


Dit vinden de juryleden van het cv van Mariska

 • Altijd mooi wanneer een cv is samen te vatten op 1 A4. Toch heeft het cv een rustige opmaak. Verder blijkt uit haar cv dat ze bij reorganisaties bij PostNL meerdere malen de dans ontsprongen is, ik denk dan "Ze zal dus goed zijn in wat ze doet!” Het cv heeft op één of andere manier een duidelijke gunfactor, al heb ik ook een aantal  kritiek punten. Het belangrijkste of beter het meest opvallende is de uitgerekte foto en afbeelding, dit maakt het cv slordig en rommelig. Ook de taalfouten springen in het oog, maar het belangrijkste is misschien wel dat je een speurtocht moet ondernemen naar de contactgegevens. Les 1 bij een cv, zorg dat je contactgegevens er uitspringen, je wil toch dat we contact opnemen.
 • Mooi volledig in 1 A4! Het is wel jammer dat haar profiel bestaat uit een aantal opmerkingen over de manier waarop ze werkt, maar het wordt niet duidelijk wat ze doet.
 • Een motto is mooi en dat geldt ook voor “De kunst van eenvoudig is een puzzel van complexiteit”, maar ik snap niet wat ze wil zeggen met je motto. Ligt dit dan toe, dan wordt het gebruik van een motto krachtiger. Dat geldt ook voor “ Opvoed-dingen – jeugdbegeleider” Wat is dit?
 • Met een zin als: “Hobby’s Googlen net zoals de jeugd”,  zet je jezelf neer als ‘oud’. Verder zitten er nogal wat taalslordigheidjes in je cv, laat je cv altijd door iemand anders lezen, want je wordt op een gegeven moment woordblind.
 •  Het cv is niet te openen op Ipad (althans blijft blanco). Bij het openen op de Macbook dan verspringt het. Je zal iets met je layout gedaan hebben, maar sla hem dan als PDF op, ik zie het nu met allemaal blokken door elkaar. Ook is me niet duidelijk waarom je op je huidige werkervaring geen toelichting geeft. 
 • Sterk in dit cv is dat de rest van de werkervaring, duidelijk is. Hetgeen nog versterkt wordt doordat je werkt met aantallen en dat zet kracht bij.
 • Een cv met een leuke foto en een mooie layout. Het ziet er spms een beetje 'propperig' uit. Op 2 bladzijden zou prettiger lezenzijn. Met name je contactgegevens zijn weggefrommeld. 
 • Je hebt veel verschillende werkervaringen. Wat zoek je nu?, dat wordt nu niet echt duidelijk.
 • Waarom die poppetjes bovenaan? wat voegt dit toe? Ook de spreuk onder je foto roept vraagtekens op. Gaat dit over jou als persoon of  het bedrijf of de functie. Maak dit duidelijker.
 • “Anderen over Mariska” is leuk, echter ik zou de tekst daar toch iets formeler maken, Of hier juist een persoonlijke omschrijving van jezelf van maken is misschien nog wel beter.
 • Bij ervaring, altijd overal alle maanden noemen. Sinds wanneer ben je planner? Scheelt nog al of het Dec 2018 of Jan 2018 is. Omschrijving van taken zijn altijd goed, maar maak ze echter wat concreter; wat was jouw rol en wat waren jouw taken? Hobby’s zou ik ook iets korter en wat netter en formeler omschrijven.
 • NAW gegevens zou ik wat duidelijker benoemen, je moet er nu bijna naar zoeken. Wellicht LinkedIn profiel toevoegen ?