SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Jan

 

 

Feedback van de jury 

  • Verfrissend, overzichtelijk en persoonlijk. De vertellende vorm maakt het interessant. Daardoor geen standaard cv opmaak. 
  • Het stukje ‘Wie ben ik”, heel persoonlijk en onderscheidend geschreven, alleen dat maakt het cv van Jan al opvallend. Toch een paar verbeterpuntjes, wat mij betreft. Bijvoorbeeld bij ‘Wie ben ik’, niet iedere zin met ‘ik’ beginnen. Bij ‘Wat deed ik’, is het toch lastig een goed beeld te krijgen van wat hij heeft gedaan, ik heb voorkeur voor een chronologisch cv.
  • Een cv met een gave opmaak en bovendien duidelijk en compleet. Minder vind ik toch dat het cv veel tekst heeft en van vaardigheden in laadbalkjes ben ik geen fan.
  • Een aandachtspunt is het grafisch showmateriaal dat niet van hem zelf lijkt te zijn, de foto. Maak daar zelf iets voor Jan. Maar de rest van dit cv spreekt aan. Bijvoorbeeld een erg goede skills opsomming, leuk de video pitch. 
  • Een helder en rustig vormgegeven cv, kandidaat laat zien dat hij zijn vak beheerst. Sterke inleiding ´wie ben ik´. Ik vind Jan het voorbeeld van een heel eigentijds cv en een voorbeeld voor veel mensen van boven de 50. (of hoe zeg ik dit politiek correct ;)).
  • Een sterke opening, dat springt er gelijk uit. Wel vind ik dat er zeker op de eerste pagina veel tekst staat, die je moet lezen om te zien wat Jan heeft gedaan, ipv dat je in een oogopslag zijn ervaringen ziet. De tweede pagina is met meer bullet points, dit zou ik eigenlijk ook op de eerste pagina terug willen zien. Wel wordt ik gelijk blij van de foto en het enthousiasme wat overkomt.
  • Zijn cv is duidelijk overzichtelijk en voorzien van een  mooi opmaak. Daarnaast geeft hij toelichting op een vertellende manier wat prettig leest. De rust in de opmaak zegt wat over Jan. Mooie hyperlinks naar items uit zijn portfolio. Ik krijgt een warm, prettig en rustig gevoel als je Jan zijn cv bekijkt.
  • Verrassende opmaak, mooi vorm gegeven, leest prima en zegt veel over de persoon en zijn achtergrond.