SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van JaëlaDe jury over het cv van Jaela

 •  Begint met haar eigen profiel, dat is sterk en is  duidelijk over haar overige werkzaamheden. Indeling is goed, voor mij wel iets te veel pastelkleur naar mijn smaak. De werkzaamheden beschrijft ze in een verhaal, het is duidelijker om dit in bullets te noteren. Nu haakt de lezer sneller af en dat is jammer, want ze heft genoeg te bieden.
 • Pluspunten van dit cv duidelijke opbouw van educatie incl. behaalde cijfers. Ook duidelijke opbouw arbeids/stageverleden. Min punt vind ik toch de profiel beschrijving, behalve de grammaticale fouten vind ik de tekst niet in overeenstemming me de rest van het cv. Ook de foto kan beter. Nu een foto genomen in de trein middels een selfie (komt niet erg professioneel over. 

 • Goed dat je zelf beschrijf wat je in een baan zoekt. Minpunt is wel dat je overige werkervaring  niet op chronologische volgorde staat. Ik zou kiezen voor een foto waarop je lacht, hiermee hebben mensen vaak een betere eerste indruk. Je kunt op photofeeler.com je foto uploaden en dan kunnen mensen aangeven wat hun eerste indruk is van jou; heel handig en soms confronterend; maar het geeft je wel een eerlijk beeld! Ik zie dat de foto in de trein is gemaakt, het is beter een foto te gebruiken met een neutrale achtergrond, dan wordt de kijker niet afgeleid. Het gaat tenslotte om jou! 
 • Het cv is overzichtelijk, leest makkelijk, verteld er goed bij wat haar functie inhield en waar zij verantwoordelijk voor was. Minpunten: punten zijn het gebruik van haar kleuren, zo heeft zij haar talen zwart en dikgedrukt gemaakt en vraagt dit onnodig de aandacht. Verder vind ik haar foto in de trein niet professioneel, komt niet serieus over. 
 • Als ik haar cv goed doorlees kom ik tot de ontdekking dat ze een intelligente dame is met een grote drive, maar in de  eerste blik op haar cv komt het rommelig en simpel over. Veel onderstrepingen, roze kadertjes, een selfie in een vliegtuig of bus doet geen recht aan haar grote ambitie
 • Kies een leuke foto in laboratoriumjas of ander ‘’intelligente’’ uitstraling. 
 • Ook wat type foutjes: tweedjaar, een zin bij Hyphen eindigt zomaar  ….terwijl bedrijven meer behoefte hebben aan mensen die veel weten over.  Waarover? Langer termijn (mist een e). 
 • Een slimme dame met grote drive,  kies daarom een lay-out die zakelijk en slim oogt, dat past beter bij je ambitie dan dit format wat meer past bij nagelstyliste of iets dergelijks. Dat zet mij als recruiter in eerste instantie op het verkeerde been. Zorg dat je cv past bij hetgeen waar je op solliciteert en nog belangrijker, wie jij bent. 

 

 

Reactie van stemmers op de website

 • Omdat zij gemotiveerd is en veel doet aan haar ontwikkeling. 
 • Ik het een indrukwekkend compleet cv vind voor iemand van deze leeftijd. PS: Jaela CV is top
 • Jaela komt gemotiveerd over. In haar cv valt op dat zij iemand is die een positieve bijdrage levert aan de maatschappij. Met plezier en doorzettingsvemogen, is zij haar studie aan het afronden. Zij laat een sterke vrouw zien, die een zonnige toekomst tegemoet gaat.

Inmiddels is het cv van Jaëla door de stemmers op de website, uitgeroepen tot de winnares van de publieksprijs. Het cv van Jaëla is nu één van de 24 cv's die aan het eind van het jaar gaan meedoen aan de cv van het jaar verkiezing.