SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Dianne

 

Feedback van recruiters

  • Een overzichtelijk cv en duidelijk te lezen wat iemand heeft gedaan. Ik houd hier wel van. Ik vind het slim om de voorbeelden toe te voegen in haar bullet points met verantwoordelijkheden, maakt het inzichtelijk. Wel vind ik het een lang persoonlijk stukje en een lange lijst met kenmerken. Ik denk dat het krachtiger is om 3 kenmerken van jezelf te omschrijven dan zo’n hele lijst. 
  • Rustig en overzichtelijk cv. Beschrijft erg goed haar banen en verantwoordelijkheden. Het cv heeft een goede opzet. Ik vind wel te veel persoonskenmerken, beperk je to 3, max 5. 
  • Duidelijk, overzichtelijk, direct en bovenal een prettig cv om te lezen en te zien. Het is direct duidelijk wat je kan en waar je naar op zoek bent. Minpuntje vind ik, de vaardigheden in laadbalkjes.
  • Mooi rustig cv met een overzichtelijke opmaak. Goede foto! Sterke profielschets. Ik zou wel de werkgevers clusteren, als je er snel naar kijkt, lijkt het alsof het verschillende stappen zijn geweest. Krachtiger om de werkgever als één te benoemen, met daarin de stappen die zijn gemaakt. Dan zie je meer je ontwikkeling in het cv terug.
  • Soms mag het taalgebruik sterker. Nu staat er ‘bijvoorbeeld’, maar ‘bereikt/resultaten’, komt steviger over. Recruiters zoeken altijd naar bereikte resultaten in het CV. Maak het ons gemakkelijk. Erg veel competenties worden benoemd, liever max. 4 a 5 noteren. Je kunt niet  in alle competenties krachtig zijn, daardoor worden de competenties iets ongeloofwaardiger.
  • Ervaring van voor 2011 zou ik niet zo uitgebreid noteren, leg meer de nadruk op de laatste 5 jaar. Dat is vaak de belangrijkste ervaring. Veel verder terugkijken doe ik niet.
  • Clean cv, netjes en overzichtelijk. Ik krijg het gevoel dat ik de echte Dianne te zien krijg in haar cv. Gestructureerd. Tip voor Dianne: schrijf je persoonlijke verhaaltje niet vanuit de u vorm, maakt het wat afstandelijker. Misschien nog meer uitwerken: ‘Hoe zit je als persoon in elkaar?’