SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Dennis


Dit vinden de juryleden van het cv van Dennis

  • Linkerkant met contactgegevens is helder en duidelijk. Misschien is een ander mail adres wel zo professioneel en verstandig. Kop boven aan vind ik wat te cliché …… Hoezo wil je dit ? Wat zegt dit nou eigenlijk ? Ik zou als kop wat info uit je persoonlijk profiel halen (die trouwens helder en duidelijk geschreven is) of de quote bovenaan gewoon helemaal weghalen
  • Origineel bedacht om je expertises samen te vatten en deze los te koppelen van je functies / en taken daar. Ik denk dat de meeste recruiters echter toch de voorkeur geven aan een CV met kort de taken en verantwoordelijkheden uitgeschreven per functie. Nu weten wij niet wat jij waar hebt gedaan, en dat zegt ook iets over jou als persoon en de functie die je gedaan hebt. Ook hier weer, benoem de maanden van je functies exact, van wanneer tot wanneer heb jij ergens gewerkt.
  • Opleiding - heb je een HBO diploma? Dit is nu niet duidelijk en wil ik weten, als dat niet zo is, is dat niet altijd onoverkomelijk. Het gaat tenslotte om wat je allemaal komt brengen, misschien heb je wel op een andere manier inmiddels HBO-niveau bereikt. Verder een mooie opzet / sjabloon en overzichtelijk CV.
  • Gebruik van icoontjes is leuk en maakt het cv overzichtelijk. Verder een sterk profiel. Foto, kan beter, deze vind ik te weinig energiek. Toch even over de zin “Integere key-accountmanager die graag een win-win situatie creëert” dat zegt eigenlijk weinig. Probeer containerbegrippen te vermijden, ik wil namelijk weten welke win-win situaties je creëert en uitlegt hoe jij het verschil maakt.
  • Overzichtelijk cv en ook leuk met de infographics. Ook goed dat je ingaat op de bereikte prestaties. Toch vind ik het prettiger te lezen om wat iemand heeft gedaan in zijn voorgaande rollen (dus stukje werkervaring toch uitbreiden), nu mis bijv. de inhoud bij Greenpeck, zal waarschijnlijk een bewuste keuze zijn, maar leest niet heel prettig voor mij. (Maar is een kwestie van smaak er zijn ook recruiters die kicken op resultaten).
  • Rustige overzichtelijke opmaak. Blauw roept een corporate financiële insteek op. Veel in de groene sfeer. Ik ben benieuwd of hij daar meer van wil. Zou ik in zijn profiel terug hebben willen zien. Hele A4 over zichzelf is voor mij teveel. Illustreer de rollen en resultaten bij de specifieke werkervaring. E-mailadres samen met zijn vrouw. Zou ik een persoonlijke-mailadres van maken.
  • LinkedIn button werkt niet.
  • De opmaak van dit cv is anders dan anders en valt dus op. Ik vind het wel een beetje druk. Ook tekstueel mooi kort en bondig en toch komt het cv persoonlijk over. Het gebruik van een oneliner, daar ben ik voor, maar deze oneliner sluit niet aan op zijn ambitie en dat roept dan de vraag op ‘wat wil je zijn?’ Het aantal pictogrammen is misschien wel iets te veel van het goede. Ik zou je ook het advies geven om in je cv een keuze te maken. Dus een apart cv gericht op Account management en een ander cv gericht op Operational Management.