SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Boukje


Dit vinden de juryleden van het cv van Boukje

  • Heel duidelijk en mooi persoonlijk profiel, hier zie je direct wie Boukje is ! Misschien nog  iets inkorten, het is nu wel heel veel tekst. Andere tip: Geef de exacte periode (maanden) aan bij je werkzaamheden / functies. Overal best veel tekst op je CV, misschien de functies van 30 jaar geleden inkorten en daar taken minder uitgebreid benoemen. Tenslotte zijn we eigenlijk alleen maar geinteresseerd in de werkervaring van de laatste 10 jaar.  Verder een heldere en makkelijk leesbaar CV.
  • Een cv  met een mooie layout en zeer overzichtelijk. Profiel is wel erg lang, maar wel met een leuke opening. Je hebt veel wisselende werkervaring in wisselende branches: het wordt me niet duidelijk waar je nu naar op zoek bent (tip: verwerk in je profiel). Tot slot Werkervaring 2016-2019: salesofficer/consultant bij dierenopvangcentrum, wat moet ik mij daar bij voorstlellen, m.a.w. roept dus vragen op.
  • Je allereerste zin is pakkend, die blijft hangen! Je werkervaring is mij niet helemaal duidelijk, gezien er meerdere organisaties staan tussen diverse jaartallen? Ook wat je nu wil/zoekt is mij niet duidelijk. Een andere tip pas je LinkedIn profiel URL aan (ipv al die cijfertjes), dat kan heel makkelijk!
  • Waarom begin je met dat je geen Friezin bent? Voegt niets toe. Je meest recente ervaring en de laatste zin in je profiel  zijn waarschijnlijk de rode draad van wat je wilt. Zet je positieve kwalificaties nog iets meer in de context van je gewenste toekomstige baan. Het beeld oogt als iemand die graag in een zakelijke commerciële omgeving zou willen werken, iemand die hard werkt en lange uren maakt, terwijl de tekst onderaan het profiel en in de laatste functies me de indruk geven dat ze een bijdrage wil geven in een bewuste levensstijl.
  • Mooi lijstje met vaardigheden en zeker niet zo standaard als je vaak ziet. Wat mij betreft kan ze beter haar WO-opleiding uitnutten door meer expliciet in te gaan op haar werk en denkniveau. De werkervaring in de periode 2016-2019 komt wat gekunsteld over, terwijl juist de periode 2011-1992 een prima beeld geeft. Het lettertype on de linkerbalk leidt af van het daadwerkelijke cv. Mijn advies voor het cv van Boukje, maak van je cv “maatwerk” voor de baan waar je op solliciteert, nu is het cv erg “breed”.