SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Anne


Dit vinden de juryleden van het cv van Anne

 • Helft van het cv bestaat uit een foto. Wat is het doel daarvan? Advies is om een kleine foto te plaatsen en de rest van de ruimte benutten voor de inhoud van jouw cv. 
 • Begin het cv met het persoonlijk profiel. En vertel daarbij in verhaalvorm wie je bent, wat je gedaan hebt, waar jij energie van krijgt en waar jouw toegevoegde waarde ligt en eventueel jouw ambitie. Dit is jouw pitch, maak het persoonlijk zoals je zou doen in een persoonlijk gesprek. Pas op voor het gebruik van diverse containerbegrippen, want dat zegt niks over jou. 
 • Bij werkervaring is het verstandig om te beginnen met de meest recente werkervaring.  Hetzelfde geldt voor de studies. 
 • Je hebt zes jaar ervaring met diverse Adobe programma’s. Wellicht kun je daar iets over vertellen. Want als daar toffe projecten tussen zitten, dan kun je daarmee jouw toegevoegde waarde en creativiteit beter in beeld brengen.
 • Het cv oogt goed, het design van cv past ook bij de beschrijving ‘Creative Designer’
 • Minpunten: Geen beschrijving van taken en verantwoordelijkheden bij de verschillende werkervaringen. Geen vermelding van maanden passend bij de jaren in werkervaring. Geen vermelding van jaren bij studie
 • In ‘profiel’ wel in steekwoorden de sterke punten aangegeven maar hierbij geen voorbeelden of toelichting gegeven.
 • Ik vind het fijn dat het cv overzichtelijk en uit 1 A4 bestaat. Ik zou echter nooit teveel zwart gebruiken op een cv, want dat kost bij het printen erg veel printerinkt. Ook zie ik dat de werkervaring niet van heden naar verleden verloopt. Werkgevers willen het meest relevante altijd als eerst zien.
 • Mooie strakke lay out. Mooie foto maar wel groot. Neemt een groot deel van cv in waardoor er minder ruimte voor tekst over blijft. Daar zou wellicht een andere keuze in gemaakt kunnen worden. Werkervaring zou ik anti chronologisch neerzetten.
 • cv past bij de functie van Creative Desginer en bij de leeftijd, spreekt aan op eerste gezicht, maar als je verder gaat kijken zie je ook nog de onervarenheid. 
 • Ik lees liever een cv van boven naar onder (dus laatste zaken bovenaan als het gaat om opleiding en werkervaring). Ik moet nu gaan zoeken en dat wil iemand niet die een cv leest. Werkervaring clusteren in stages en bijbaantjes en ook de uren erbij, want dat is een raadspelltje nu. Ik zie geen periodes, dus baantjes kunnen 1 week zijn geweest of een heel jaar. Profiel geeft aan dat ze heel taakgericht is en zaken afrond, dit staat haaks op de opleidingen waar ik niet wijs uit wordt, want die zijn niet allemaal afgerond en gehaald, Zorg dat die verhalen kloppen en maak daar geen “mooi verhaal van”. Educatie niet zo noemen, zijn opleidingen, ook hier jaren bij noemen. Op deze leeftijd kan je er ook voor kiezen om scholing bovenaan te zetten. Foto kan kleiner, eerder leuk als er bijvoorbeeld een broek van haar eigen label ook zichtbaar is.