SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Laurette

 


Dit vinden de stemmers op de website

 • Complete, nette CV zonder overbodige poespas. 
 • Deze cv is zakelijk en helder, en laat daarmee goed zien wie ze is en wat ze kan, en waar haar interesses liggen. 
 • Het meest opvallende cv, juist door de eenvoud.

Dit vinden de leden van het recruiterspanel

 • Heel duidelijk welke taken, verantwoordelijkheden je hebt gehad in je functies. Benoem inderdaad in je persoonlijk profiel, wie je bent. En dat je een fysieke beperking hebt, maakt niet uit. Leg inderdaad nadruk op wat je kan en wil, Ik mis in dit verband wel het aantal 'gewenste uren'.
 • Een rustig en goed cv, maar persoonlijk vind ik het wel veel tekst en een te lang profiel, probeer dit toch compacter te maken. Verder heb ik als tip: pas je linkedin URL aan, nu een link met veel cijfers, dat kan je aanpassen in LinkdIn, dat komt strakker over.
 • De jaartallen bij opleiding zijn dik gedrukt. Wat mij betreft  zijn die niet belangrijker dan de opleidingsnaam. Ik zou het andersom doen.
 • Leuk dat zij de functie die zij ambieert bovenaan zet! Het is verder een erg netjes cv, alles keurig binnen de lijntjes. De foto in sepia geeft mij een oubollige indruk, terwijl Laurette er leuk uitziet en het cv dynamischer overkomt dan de foto.
 • Vrijwilligerswerk staat nu als apart hoofdstuk. Ik adviseer het te integreren in de werkervaring. Of je nu wel of niet wordt betaald, je moet het werk toch goed doen. Niemand hoeft te weten dat je ervoor wordt betaald of niet. Voor mij geldt ervaring is ervaring.  Bovendien voorkom je dan dat bij werkervaring een gat ontstaat.
 • Heel sterk om je cv een zo duidelijke titel te geven die direct vertelt wie (project assistent) en wat (gedreven) je bent! Goede energieke foto, word ik vrolijk van. Het persoonlijke profiel is krachtig omschreven. Zorg dat de zaken die je stelt, “bewezen” worden verderop in je cv door steekwoorden daar terug te laten komen. Je doet dat bijvoorbeeld goed met ‘strategisch’. Kijk of het ook kan met bv. creatief, gebruiker, evaluatie, oplossingen, optimaal resultaat, cijfermatig.
 • Ik vind het positief dat je je Wajong situatie in de inleiding aangeeft, dat is immers ook onderdeel van wie je bent. Wel zou ik graag iets meer weten over de arbeidsbeperking om te kunnen inschatten of dit past met de vereisten van de functie. Hoeveel dagen en hoeveel uren per dag ben je beschikbaar? Is je uitval voorspelbaar? En als er subsidiemogelijkheden zijn voor werkgevers kun je overwegen die ook te vermelden. Niet altijd kennen werkgevers die.
 • De laatste werkervaring is tien jaar geleden beëindigd. Laat dit geen vraagteken zijn voor een werkgever. Geef aan hoe je je tijd ingevuld hebt. Er zijn (bijna) altijd wel relevante zaken te vermelden, ook als ze niet direct werk gerelateerd zijn. In jouw geval zou ik sowieso overwegen om een levenstijdlijn te maken in plaats van de traditionele indeling in werkervaring/opleiding/vrijwilligerswerk.
 • Aandachtspuntje vind ik wel de bullets bij de werkervaring. Deze zijn niet éénsoortig en dat leest lastig met als gevolg dat ik zaken sneller oversla. Bullets moeten lezen als een hartslag (zelfde ritme en herhaling). Begin bv steeds met een werkwoord en noem dan iets wat jij zelf deed of bereikt hebt.
 • Overzichtelijk en rustig cv met een goede omschrijving van haar werkervaring/taken. Wordt direct duidelijk dat deze mevrouw iets kan. Het gat in je cv valt wel op natuurlijk, komt waarschijnlijk door je beperking, geef eventueel aan dat je dit in een gesprek wil toelichten.
 • “De meeste dagen goed inzetbaar” Het is volgens mij beter om te zeggen "dat je goed kan functioneren en flexibel inzetbaar bent".
 • Heldere layout, rustig beeld en een duidelijke en heldere leesvolgorde. Laurette geeft goed aan wat ze kan en wil ondanks haar beperkingen. De mooie foto maakt het cv compleet. Ik zou wel ets meer ruimte bewaren tussen de werkgevers, maakt het cv ook luchtiger. De interesses mogen wat mij betreft wat beknopter beschreven worden. 

 • Er goed dat zij aangeeft waar haar grenzen liggen. Maakt het geheel krachtig. Ik zou het cv wel iets sprankelender willen zien, het neigt nu naar saai en mijn gevoel zegt dat Laurette dat zeker niet is.