SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

 

 

Een goed profiel is het halve werk

Het wordt steeds duidelijker, het profiel gaat steeds een prominentere plaats innemen in het cv. Een profiel is de ideale gelegenheid om jezelf goed neer te zetten in relatie tot de vacature, zaken extra te belichten en je cv een persoonlijke touch te geven.

In zijn cv, doet Harrald Vissers dat erg goed. De 2P’s (van Plezier en Professionaliteit) en de 3K’s (Kostenbewustzijn, Klantgericht werken en Kwaliteit leveren) blijven hangen. Een oude marketing-truc zou ik bijna zeggen. Maar menig recruiter kwam terug op de 2 P's en de 3K's. Het cv van Harrald is ook gemakkelijk te scannen door de blauwe balken.

Ron van der Hoek doet het anders in zijn cv. Hij neemt een ‘samenvatting’ op in zijn cv. Ook een prima manier om een activiteit extra te belichten. Ron laat in de samenvatting vooral het licht schijnen over zijn werkervaring. Als ik eerlijk ben, ben ik het wel met de recruiter eens die zei dat het wel iets concreter mocht.

Een mooi evenwichtig cv trouwens, dat cv van van Ron. Goede foto en heel knap zijn uitgebreide werkervaring op 1 A4.

Ook Katinka Meisters begint haar cv met een profiel. Het blauwe kader maakt haar profiel niet te missen. Haar 1e bladzijde is ook verder opvallend. Een soort preview van haar eigenlijke cv. Persoonlijk vind ik ‘ze zeggen van mij dat ik …..’ erg leuk gevonden.

Katinka kreeg de nodige kritiek op het 2e gedeelte van haar cv. Ik begrijp dat wel, want bladzijde 1 en 2 en 3 zien er totaal verschillend uit. Les ,1 bij een cv is toch wel, wees consistent.

Een weer heel andersoortig profiel, heeft Pat Passchier in haar cv. Puntsgewijs gaat zij op een aantal eigenschappen van haarzelf in. Geeft direct een goed beeld. 

Ook mooi in haar cv is de opening met de Zeelandbrug en de begeleidende tekst ‘De mix van creativiteit, structuur, natuurlijk leiderschap en doelgerichtheid maakt deze Zeeuwse uniek'

Ook nog niet vaak gezien, de 4 kernkwadranten in een cv. Iets meer uitgewerkt kan het een goede toevoeging zijn.

Ook de winnaar van deze maand, Maarten Pieterson, start zijn cv met een profiel. Een goed profiel, waarin hij zijn visie geeft op beveiligen (zijn beroep). Hij doet dat zelfs zo goed, dat een recruiter uit ons panel het volgende er over zei: “Meteen word je meegenomen in zijn passie en is duidelijk wat hij wil. Het maakt mij nieuwsgierig naar de rest van zijn cv"…….. en dat is natuurlijk precies de bedoeling.

De cv's van de genomineerden voor het cv van de maand april zijn uitgebreider te bekijken door op de afbeelding te klikken