SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Yvonne


Stemmen

Stemmen op Facebook

Recruiters over het cv van Yvonne 

  • Het cv heeft de goede lengte en de motivatie naar aanleiding van de rol waarop zij solliciteert is sterk. Het lettertype: Comic Sans is wat mij betreft een no-go. Verder vraag ik mij af “Wat heeft ze gedaan voor 2004?”Natuurlijk, hoeft dit niet zo uitgebreid omschreven te worden als de laatste opdrachten, maar het is wel interessant. In de ambitie, kwaliteiten en onderbouwing komen eigenlijk dezelfde zaken naar voren.
  • Het cv geeft een volledig beeld, maar roept ook vraagtekens op. Ik mis bijvoorbeeld de werkervaring voor 2004. Van waar komt zij? Een foto waar de energie uitstraalt en het korte pakkende profiel spreken aan.
  • Een vlotte profielschets (mag wel iets korter van mij) en gebruik van bullets om taken, verantwoordelijkheden en resultaten te beschrijven, maken het cv van Yvonne overzichtelijk. Toch komt het geheel een beetje flets over. Mijn tips:Gebruik een ander lettertype, indien mogelijk plaats de logo’s van bedrijven en gebruik een professionele profielfoto, om het cv krachtiger over te laten komen. Vergeet ook  niet je LinkedIn erbij te vermelden.
  • Een keurig verzorgd cv. De tekst van haar ambitie zou mijns inziens wat korter mogen. Haar schrijfstijl spreekt mij ook wat minder aan maar dat is persoonlijk. Het cv springt er voor mij niet echt uit. Het straalt degelijkheid uit en dat is mogelijk voor het werk dat Yvonne doet uitstekend. Van mij mag het iets sprekender.
  • Duidelijk cv geeft een goed beeld van wat ze gedaan heeft. Overzichtelijke werkervaring en persoonlijkheid. Tip geef bij opleiding wat meer informatie zoals het aantal jaar bij de studie en of je in het bezit bent van een diploma.
  • Mooie krachtige pitch in blauwe balk onder foto. Komt krachtig over. In een cv is het niet nodig om het sollicitatiegesprek al te voeren. Probeer het kort en krachtig te houden. Mijn advies is om de tekst onder het kopje “ambitie” wat in te korten. 
  • Profielschets heeft een heldere opbouw; wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, maar is wel (te) lang.Overzichtelijke en heldere onderbouwing van werkzaamheden met bulletpoints incl. verantwoordelijkheden en vaardigheden en alles erg overzichtelijk op twee pagina's.
  • Aandachtspunten bij mij vallen de kopjes weg op het cv. Waarschijnlijk andere instelling van word, stuur daarom altijd (ook) een pdf mee. Scheiding tussen verschillende onderdelen kan beter worden weer gegeven. Het cv komt op mij wat onpersoonlijk over en ziet er nog niet 'af' uit oa. door gebruik van Comic Sans MS.
  • Omschrijving van persoonlijkheid is leuk en verfrissend geschreven. Vervolgens vind ik dit niet helemaal matchen met de te uitgebreide vertaling van d’r werkzaamheden. Verlies daar wat van de energie die wel uit linker kader van het cv naar voren komt.