SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van ViolaReacties van stemmers op de website

 • Het cv erg persoonlijk en aansprekend is gemaakt.
 • Professioneel, zakelijk, maar desondanks persoonlijk en "losjes".
 • Aansprekend. Fris, modern en eerlijk.
 • Origineel, zeer duidelijk en overzichtelijk, info makkelijk en snel te vinden, mooie lay-out en kleurgebruik, geeft zeer goede indruk van de persoon.  Het leest prettig. Ik ben nieuwsgierig en zou haar uitnodigen (ook zonder brief).
 • Mooi, aansprekend. passie. helder en duidelijk. Persoonlijk zonder poeha. 

 

Dit vinden recruiters van het cv van Viola

 

 • Een verzorgd cv. Mooie combinatie van feiten en jaartallen met zinnen (dit ben ik ook). Maar dit cv heeft voor mij ook een aantal minpunten: Spin in het web staat vooraan, terwijl de projectleider wat wegvalt tegen de achtergrond. Ook kom ik wel erg veel het woord resultaat op 1 blad tegen. Uitstekend om resultaten te vermelden, maar wordt dan ook concreet.  Wordclouds voegen weinig toe. Het blok “Dit ben ik ook” is mooi, maar begint niet sterk. Een zin als “Hecht aan duidelijk afgebakende eigen denk- en handelingsruimte” roept vragen op. Ook de nevenactiviteiten zijn niet altijd even duidelijk.
 • Duidelijke focus in haar opleidingen en ervaring. Komt daardoor over als een professional. Het witte lettertype op paarse  achtergrond is niet handig.
 • Goed aangegeven wat de behaalde resultaten zijn. Ze heeft ook heel veel geïnvesteerd in haarzelf (qua cursussen en opleidingen). Ik snap dat ze van skiën houdt, maar ik denk dat je een cv wel redelijk neutraal moet houden, het leidt ook een beetje af. Ik mis een korte introductietekst over haarzelf, ze heeft wel in een hoek gezet wat haar kwaliteiten zijn, maar dit vind ik niet prettig lezen. Ook vind ik het prettiger wanneer ze ook de maanden bij  haar werkervaringen zet.
 • Stukje ‘dit ben ik ook’  is heel sterk, daar kan je in kwijt hoe je dingen doet, die haal je meestal niet uit ervaring of opleiding maar pas in een gesprek. Hier krijg ik wel al een beeld. Linksboven zet je kreten, die op jou van toepassing zijn. In feite is dit hetzelfde als het stukje ‘ dit ben ik’. Dat is dubbelop.
 • Door het kleurgebruik en vlakken blijft het cv wel erg overzichtelijk! Jammer is dat de titel van je cv helemaal niet meer opvalt door de bergfoto. Op de plek waar nu ‘curriculum vitae ‘ staat, zou ik je naam zetten, dat valt meer op dan onderaan. Waarom al die sneeuwfoto’s? Ik heb daar voor je cv niets aan terwijl er nu teveel aandacht naartoe gaat. Het geeft geen onderbouwing van wat je kunt of wat voor baan je zoekt (je bent niet op zoek naar een baan als skileraar neem ik aan). Bovendien, áls je een foto meestuurt ben ik benieuwd naar hoe je eruitziet, dat weet ik nu nog niet. 
 • Viola geeft duidelijk aan de banen van afgelopen 8 jaar, maar wat deed ze ervoor? Het helpt mij om alleen maar functienamen en periodes te weten, dan kan ik mij een completer beeld vormen van haar ontwikkeling.
 • Eerste indruk, prettige kleur, vrolijk, overzichtelijk. Ook direct duidelijk welke werkervaring ze heeft, welke opleidingen zijn gevolgd en welke kwaliteiten ze heeft. Ook prima qua lengte, niet te lang en niet te kort. Prettig dat je meteen kan doorklikken naar haar LinkedIn. Als ik toch een paar tips mag geven: Mij is niet duidelijk welke functie zij ambieert; project- en programmaleider is erg breed. Ik vraag me dan af: “Welk vakgebied?” Tot slot  mag het  iets persoonlijker.  Ik zie liever een profielfoto. Op zich krijg ik wel een redelijk beeld van wie Viola als persoon is, maar veel daarvan is gebaseerd op aannames.