SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van WillemDit vinden recruiters van het cv van Willem

 • Mooi, uitgebreid cv met veel informatie, ook over kennis en competenties.
 • Prima structuur, rustig, duidelijk en overzichtelijk. Ook goed dat Willem aangeeft dat hij bereid is om opleidingen te volgen.
  Het begin oogt wat rommelig, door de afbeelding waarin een aantal gegevens staan en daarnaast een aantal andere gegevens.
 • Zijn linkedin profiel komt niet volledig overeen met zijn cv, dat roept bij mij vragen op. Ook vind wel dat er te veel nadruk op zijn hobby’s ligt. Ik hoor liever dat iemand door de ervaring in zijn werk systematisch kan werken dan door ervaring vanuit hobby (wat overigens prima is wanneer iemand de concrete werkervaring niet heeft). Het is me niet zo duidelijk in welke functie(categorie) hij interesse heeft.
 • Duidelijke profielschets. Je werk loopt synchroon met je hobby dus je zal vast goed zijn 
  Overige werkervaring: wat voor 1988 was is minder relevant, zou ik verwijderen.
  Mogelijk het toevoegen van een foto, dan leeft het wat meer.
 • Overzichtelijk cv met leuke twist met de afbeelding van het treinkaartje rechtsboven. De profielschets vind ik redelijk lang. Ik denk dat deze beknopter kan. De recruiter kan misschien denken bij deze profielschets "dat is een lang verhaal". Dat is zonde, want het moet wel gelezen worden.
 • De ticket, als verwijzing naar zijn hobby, is leuk bedacht, Mooi omschreven profiel schets, maar toch mis ik een foto.  Vooral als je 50+ bent, zet dan  een professionele en actieve foto op je cv. Dit beeld mis ik nu, verder vraag ik mij af: Welke functie ambieert Willem?
  Goede profielschets met daarin een  leuk een stukje over privé en niet alleen over carriere (geeft meteen een klein beetje beeld van sollicitant). Verder een goede beschrijving werkzaamheden . Ook het onderscheid tussen specifieke ervaring en overige ervaring vind ik prettig. Goed over nagedacht.  Als ik nog 2 tips mag geven:  Ik zou de eerste werkervaring weglaten (vleeswaren), niet relevant . Verder vind ik een foto altijd leuk op je cv.
 • Dankzij het persoonlijke profiel van Willem krijg ik gelijk het gevoel hem ‘echt’ te leren kennen. Gaaf ook dat hij de koppeling tussen zijn passie en het kaartje op het cv maakt, mooie vervanger voor een foto.       
 • Lengte en leesbaarheid van cv zijn top, al is het wel de standaard indeling (zowel een voordeel, makkelijk te scannen, als een nadeel, al 100 keer gezien.
 • De kop “bekwaamheden” vind ik wel heel breed. Ik zie graag iets meer zelfbewustzijn in een splitsing van talenten/ competenties/ kennis/ bereidheid tot. 
 • Ik heb geen ervaring in het type branche waarin Willem heeft gewerkt, en op basis van de omschrijvingen bij zijn ervaring snap ik nog niet zo goed wat Willem heeft gedaan en wat hij zou kunnen doen. Dit kan hij voor “leken” beter uitwerken.