SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van TessaSTEMMEN

 

Recruiters over het cv van Tessa

 

  • Het cv heeft een leuk intro. Ook goed dat ze maanden heeft gebruikt bij de dienstverbanden. Dit geeft vertrouwen en niet de indruk dat iemand iets heeft te verbergen. Toch kan het cv nog aan kracht winnen. Tessa maakt gebruik van  teveel tekst waardoor het cv onoverzichtelijk is geworden. Ook het lettertype vergt nog aandacht. Met name de teksten rechts van de streep, zijn in een te klein lettertype
  • Het cv van Tessa is een fris ogend cv, waarbij het aanspreekt dat ze aan de rechterzijde prestaties / gebeurtenissen heeft benoemd. Je  krijgt inzicht in haar handelingswijze per situatie. Kijkend naar de structuur en het makkelijk kunnen lezen van het CV zou het mij persoonlijk meer aanspreken om gebruik te maken van bulletpoints bij de werkervaringen. Daarnaast vind ik het onderdeel ‘Opleidingen’ magertjes.
  • Sterk in dit cv vind ik het gebruik van  symbolen en logo’s. Ook het gebruik van kleur en duidelijke kopteksten maken het cv toegankelijk. De zwart-wit foto is een kwestie van smaak. De voorbeelden zijn goed bedacht, maar staan wat mij betreft op de verkeerde plaats, zou van mij prominenter mogen. Ook het lettertype mag op sommige plaatsen groter.
  • Strakke vormgeving en gebruikte kleuren maken cv prettig leesbaar. Top vind ik de successen in rechterbalk. Ook goed,  de logo’s van bedrijven erbij: ‘breekt’ de hoeveelheid tekst, vergroot herkenbaarheid. To the point info. Ik mis de persoonlijke competenties, maar heb wel een beeld van haar. 
  • Een volledig cv qua informatie, maar ik vind de  opmaak wat rommelig. Ik moet zoeken naar informatie, bovendien een erg klein lettertype. 

Dit waren reacties van stemmers op de website

  • Mooi evenwichtig cv.
  • Ik vind het altijd handig als er logo's in het cv staan. Is toch een extra blikvanger.
  • Ik heb ergens gelezen dat je vooral je behaalde resultaten in je cv moet opnemen, dat doet Tessa goed!