SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Sam

 

 Reacties van stemmers op de website

 • Het cv is helder, to the point, maar tegelijk erg verfrissend.
 • Leuk dat de aanbevelingen aan het eind een plek hebben. 
 • De tekening geeft een erg enthousiaste uitstraling aan het geheel.
 • Ik vind het mooi dat de werkervaring per eigenschap is ingedeeld. De tekening maakt het persoonlijk. De aanbevelingen bevestigen wat er in de cv wordt benoemd.
 • Hoi, Ik heb zijn cv niet gelezen, maak zoals ik hem ken. ik leer van van hem ik vind hem creatief en een hele mooie kijk op stand van zaken. 

Dit vinden recruiters van het cv van Sam

 • Ik begrijp na het lezen van deze cv waarom hij voor de lay-out gekozen heeft. Het trekt zeker je aandacht en daardoor wil je dit cv lezen. De quotes van zijn Linkedin geven ook aan hoe deze persoon in elkaar steekt en dat zie je ook terug in zijn cv. Gewaagd en "out of de box". Ik geloof dat hij door gebruik te maken van dit cv ook zeker de baan zal vinden die bij hem past ondanks dat dit cv mij niet meteen als eerste aansprak. Dit cv geeft je wel stof tot nadenken.
 • Fijn dat het cv niet zo lang is. Het cv is ook neutraal en gemakkelijk te lezen en bevat ook een stukje humor (bijvoorbeeld tekening van zichzelf). De 1e pagina is een duidelijke uitleg over wat hij kan. Ik mis wel de uitleg over de werkzaamheden bij zijn werkervaring. Het is lastig om de ervaringen van pagina 1 te matchen met de werkervaring op pagina 2.  
 • Erg leuk de vermelding van de droombaan, maar het vermelden van de doopnaam en de titels is voor mij niet nodig. 
  Eerste indruk: Wat is dit? Wel wordt duidelijk welke werkervaring Sam heeft en welke opleidingen hij gevolgd heeft. 
  Ook prima in korte zinnen laten zien wat anderen over hem zeggen en doorverwijzen naar LinkedIn. Ook prettig dat je meteen kan doorklikken naar zijn LinkedIn profiel. Hij schrijft over de budgetten waarmee hij gewerkt heeft maar niet over zijn prestaties. Dat zou ik graag nog zien. 
 • Wat mij betreft plaatje weg, spreekt mij in het geheel niet aan. Foto werkt bij mij beter. De opmerking over zijn droombaan vind ik vaag. “Mijn droombaan: met getalenteerde geesten werken aan vernieuwende oplossingen voor complexe vraagstukken!” dat roept bij mij veel vragen op. Ik ben meer van de concrete zaken in een cv.
 • De praatwolkjes zijn erg leuk, zo maak je onderscheid  tussen je persoonlijkheid ven de zakelijke inhoud. Leuk om ook competenties te benoemen. Om vervolgens taken bij competenties te zetten en daarna chronologisch de werkervaring, maakt het voor mij nogal een gepuzzel: wat heb je nu wanneer gedaan? Hoe recent is je ervaring op een bepaald gebied? Bovendien kan het ook zijn dat ik afhaak omdat ik een belangrijke competentie uit mijn zoekprofiel niet tegenkom.
 • Het is goed dat Sam zijn ‘successen’ benoemd gecombineerd met wat zijn sterkte kracht is qua persoonlijkheid. Hij vertelt niet bij zijn werkervaring wat zijn taken zijn geweest, dat vind ik jammer. Ook is het handig om even aan te geven of de diploma’s behaald zijn of niet. Op zich een duidelijk cv.
 • Bijzonder opvallend cv, mooie weergave van de persoon en achtergrond van Sam. Tip: Veel ‘lijstjes’ en ook enkele dubbele weergaves van functies. En toch ook nog wel benieuwd naar taalvaardigheid.
 • Opvallend cv met slimme toepassingen met ruimtebesparing.  Ook een gedurfde opening (droombaan). Hij heeft direct mijn aandacht. Mis vervolgens de zinnen, is nu veel opsomming, dat is jammer..  De energie bij de gedurfde opening komt niet in de opsommingen terug.