SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Ronald


Stemmen 

Recruiters over het cv van Ronald

  • De indeling van dit cv met de verschillende kopjes is uitstekend. Echter, veel tekst, weinig witregels en daardoor wordt het cv onoverzichtelijk en is het cv niet prettig leesbaar.
  • Het profiel geeft een aardig beeld van de persoon en ook leuk om te eindigen met “bovendien”. Minder sterk vind ik de foto, straalt geen energie uit en ik zou Facebook niet vermelden.
  • Het is goed als een cv een profiel heeft, maar het cv van Ronald kan persoonlijker geschreven worden, nu si het een opsomming. Ronald geeft in zijn cv aan wat hij zoekt, al is dit wel heel breed. Ook belangrijk om bij de verschillende werkzaamheden aan te geven wat de functie nu precies was, dit is nu niet duidelijk. Ook opleidingen kunnen strakker worden neergezet. Per saldo is het cv te rommelig naar mijn smaak.
  • Mooie vriendelijke foto. Zakelijke en toch een toegankelijke indruk. Het profiel is goed, kan echter nog krachtiger door te benoemen wat jou drijft in jouw werk. Soms benoem je resultaat en soms jouw kwaliteit. Probeer deze aan elkaar te koppelen.

  • Het kopje “Geboden”is een mooie duidelijke kop met goede informatie bij wat je biedt. Wat je zoekt kan specifieker. Ik vind het item “Ervaring”, bijzonder moeilijk leesbaar. Welke functie heb je vervuld? Ik vraag mij ook af wat is de functie van de dikgedrukte woorden? Probeer de nadruk te leggen op relevante informatie en probeer die brug te leggen tussen wat jij kan en wat het bedrijf nodig heeft.
  • Ronald wil te veel vertellen voor de gekozen opzet. Beter is om de lezer te triggeren om naar zijn linkedin in te gaan. Nu wordt het erg rommelig. Ik zou de periode 1985 tot 2006 samenvatten, het is lang geleden en  heeft mindere relevantie. Het laat dan ook zien dat je prioriteiten stelt en niet te veel in het verleden blijft hangen.  Iemand die alles zegt, zegt niets.
  • Ronald is een man met  veel ervaring en heeft veel verschillende uiteenlopende dingen gedaan. Dat kan echter ook als een nadeel worden gezien.  Als ik Ronald was, zou ik mijzelf neerzetten als beschikbaar voor interim werkzamheden.
  • Goed gestructureerd cv. Overzichtelijk en heldere aanpak. Makkelijk te scannen dankzij het gebruik van bulletpoints, Profiel beschrijving met jouw focus en kijk op jezelf. Erg goed om dat inzichtelijk te maken. Een verbetering zou zijn om de opleidingen/training/ vaardigheden op eenzelfde manier te structureren als de werkgeschiedenis. Met de tijdsvakken eerst, de naam daarnaast en vervolgens een beschrijving. De sectie-titel “En bovendien…” is niet erg pakkend en zou er meer uitspringen met een andere, meer opvallende, kop.