SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Maaike

 


Stemmen 

Recruiters over het cv van van Maaike

  • De aanbevelingen maken het cv extra sterk. Ook de foto en oneliner komen binnen. De werkervaring vind ik  minder omschreven.
    Maaike heeft op zich een overzichtelijk cv, maar het is te lang. De achtergrondfoto kan ik niet plaatsen. Ik zie geen link met de zonnebloemen en haar profiel. Wanneer je voor een opvallende foto kiest leg dan de verbinding uit.De foto van Maaike zelf is te druk, te casual en niet heel duidelijk. De aanbevelingen kunnen van toegevoegde waarde zijn, als die niet al op haar LinkedIn-profiel staan.
  • Top: Rustige opmaak, goed gebruik van een foto en een goede intro. 
  • Tips voor dit cv: De achtergrondfoto geeft een URL weer en de foto geeft, na check op Google, een Harry Potter-fan weer. Leuk die passie, maar ik vind het minder professioneel. Bij het lezen van het cv ben ik afgeleid door het sterretje en lees ik niet verder. Tip om direct bij de werkervaring te noemen dat het vrijwilligerswerk is. Tot slot: de opmaak in het begin is rustig met kleuren, dit komt daarna niet meer terug. Het is meer een geheel als je het doorvoert.
  • Ik zie de poging tot persoonlijkheid in de zonnebloemen, maar in combinatie met de foto, voor mij,  net te druk. Het cv is ook erg lang. Voeg daarbij dat er veel competenties in de introtekst staan en de werkervaring niet consistent is uitgewerkt; dan kom ik tot de conclusie dat dit cv niet echt mijn smaak is. Dat kan gebeuren, ik ken collega's die dit juist weer een plezierig cv vinden. 
  • Helder en duidelijk cv en door de balk waarin ze aangeeft wat ze in haar werk zoekt komt ze over als iemand die daar over nagedacht heeft en ook een duidelijke richting heeft.Profiel; goede woorden, maar je zou dit nog krachtiger kunnen maken door aan te geven waar het uit blijkt. Dan liever wat minder profielwoorden, maar wel voorbeelden.Huiswerkbegeleiding schat ik zo in als nevenactiviteit en zou ik bij voorkeur onder aan cv ook zou benoemen. Loopbaancoach zonder maanden terwijl dit bij de andere wel expliciet genoemd staat. Zelf vind ik het prettig om de voormalige werkgever direct bij de functie te lezen.
  • Mooi fris cv en voorzien met volledige gegevens over haar werkervaring, dus benoemd met de maanden erbij. Leuke touch zijn de aanbevelingen en dat ze ook op Linkedin staan. Geeft een goed consistent beeld.
  • Achtergrond foto is te groot, uiteindelijk gaat het bij een cv nog steeds om de inhoud. Daardoor verdwijnt haar persoonlijk foto in het geheel. Deze mag ook zakelijker zijn, dus met een andere achtergrond. De belichting in het gezicht is niet goed en daardoor geeft het een donder beeld. Nog een tip: Geef bij de opleidingen aan of het diploma gehaald is.