SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van HichamStemmen 

Recruiters over het cv van Hicham

  • Een verzorgd cv met veel inhoudelijke informatie. Echter, alles is zeer kort opgesomd. Dat maakt niet nieuwsgierig. Bijv. bij hobby staat voetbal. Zet er bij bij welke club je speelt, welke positie. Voor het hele cv geldt er mag meer passie van afspatten. Wellicht komt dat ook door de kleurstelling (leverkleurig van de cv).

  • Hicham zal je selecteren als je heel bewust bent als werkgever welke werkzaamheden je wilt laten uitvoeren. Dit komt omdat hij zich vrij smal neerzet.
  • Mooie rustige lay-out, wel storend dat de er met en zonder hoofdletter wordt gewerkt. Het cv oogt nu wel zeer zakelijk . Ik mis toch wel een goed profiel en geeft het cv tegelijk iets persoonlijks.
  • Mooie sympathieke en professionele foto. Uit werkervaring wordt duidelijk wat je kan en welk probleem je voor mij gaat oplossen. Hierdoor ben je  goed herkenbaar. Het cv roept ook vragen bij me op: je hebt een eigen bedrijf. Waar ligt je ambitie? Wil je ook in loondienst en voor hoe lang? Heb je wel ruimte voor die extra dienstbetrekking? Schenk hierover klare wijn in je cv.
  • Software kennis en talenkennis  Direct een goed overzicht. Erg prettig. Geldt ook voor  de opleidingen: Prima! Minder enthousiast ben ik over het kopje “Eigenschappen”. Zou  dit vertalen in een profiel en dit naar het begin van het cv brengen. Hierin kwaliteiten aan resultaten koppelen en ook je drive benoemen.
  • Mooi overzichtelijk cv. Goed herkenbaar op functie. Ik weet alles direct te vinden. Mooie rustige lay out, zeer makkelijk en prettig leesbaar.
  • Strak en overzichtelijk cv.  Kort en bondig functieprofiel per baan             . Het cv kan persoonlijker door bijvoorbeeld een profiel te schetsen, nu heel zakelijk. Verder vraag ik me af:  wat is het level van zijn software kennis?
  • In 6 seconden is duidelijk wat hij kan. Mis wel de profiel omschrijving. Bijvoorbeeld, wat is voor hem een uitdaging. Aandachtspuntje de diverse lettertypen, dit maakt slordig. 
  • Goede structuur van het cv met de werkervaring direct onder de personalia. Vervolgens de opleidingen, eigenschappen en hobby’s. Prima! Software en talenkennis is uitgelijnd, wat het meteen verduidelijkt voor recruiters die hier naar op zoek zijn.Een mooie toevoeging zou zijn om je behaalde resultaten verder uit te lichten in de beschrijving van je werkervaringen. Denk aan antwoorden op de vraag: “waar ben ik het meest trots op geweest tijdens mij periode bij deze werkgeven?” – of: “Welk resultaat dat ik heb behaald heeft de grootste inpact gemaakt op het bedrijf?”