SollicitatieLAB
Maakt van een sollicitatie een succes

Het cv van Ariënne


Stemmen

Stemmen op Facebook


Dit waren de reacties van de recruiters uit ons panel

 • Je stelt je op een leuke manier voor. Ik haal spontaniteit uit je cv. Echter het te kleine lettertype nodigt niet uit om te lezen en het cv is te druk. Veel tekst op 1 pagina met daarbij felle kleuren helpt daar niet bij. Probeer het cv te spreiden op 2 pagina’s zodat naast spontaan ook het overzichtelijk wordt.
 • Veel te veel informatie op 1 pagina. De keuze van het lettertype doet het rommelig voorkomen. Het leest niet prettig terwijl Arienne wel heel goed heeft nagedacht over wie ze is en wat ze kan (aan de rechterkant van het cv). Pas je werkervaring en opleiding deel van je cv aan en overweeg er 2 pagina’s van te maken. Kies voor een rustiger lettertype.
 • Dit cv verdient naar mijn beoordeling nog de nodige aandacht… Ik ben namelijk halverwege gestopt met lezen! Het is te veel. Inhoudelijk zal het mogelijk allemaal perfect zijn maar nodigde mij niet meer uit om verder te lezen. Voorts viel mij op dat ik moest zoeken naar de persoonlijke gegevens van Arienne die ik pas onderaan tegenkwam. Mijn advies is een ander lettertype te gebruiken, een professionelere foto, en meer structuur brengen in de opzetten de tekst. Ook de kleur groen werkt bij mij niet echt.
 • Haar creativiteit straalt af van haar cv door kleurgebruik, verschillende lettertypes en profielfoto. Alle informatie die nodig is komt aan bod. De contrasterende kleuren maken het geheel echter onrustig en dus lastig leesbaar. Mijn tip is om gebruik te maken van rustigere kleuren, eenheid in lettertypes en icoontjes toe te passen. Verder bullets te gebruiken om je taken en verantwoordelijkheden te beschrijven per functie/ werkgever ipv een alinea tekst. Dit maakt het voor de lezer makkelijk om een goed te beeld te vormen van de kandidaat.
 • Wat een geluk dat ik de tekst kan vergroten Heb dit 5x gedaan om de tekst in de groene balk te kunnen lezen. Heb ook wel zo iets van: “Help waar ga ik beginnen”
 • Het stukje over haar persoonlijkheid is erg leuk en de foto ook.
 • Een persoonlijk en informeel cv. Een keer wat anders. “Gedaan/Geleerd”vind ik goed gevonden en ook goed dat zij haar sterke en zwakke punten benoemd. Ondanks dat het accent van het cv op de studie ligt heeft ze ook al veel ervaring opgedaan, maar die sneeuw toch een beetje onder. Ariënne heeft te veel informatie op 1 pagina willen geven en dat maakt het cv overzichtelijk.
 • Leuk hoedje, maar meer iets voor Koningsdag.
 • Goede profielschets, ietwat aan de lange kant en consistent gebruik van dezelfde stijl, daardoor wordt het een persoonlijk cv. 
 • Goede heldere omschrijving onder carrièrepad met verantwoordelijkheden en ervaringen. Het cv past bij type functie; marketing. Maar ik heb ook een aantal kritiekpunten, de belangrijkste is de onoverzichtelijkheid en veel te veel kleur. Dit maakt het cv minder toegankelijk. Ook het onjuist gebruik kopjes helpt daar niet echt bij. Ik zou je cv uitsplitsen in werkervaring, opleiding, certificaten en trainingen, nevenactiviteiten, hobby's en overige. Je maakt je cv ook overzichtelijker door de beschrijving onder werkervaring aan te geven met bulletpoints.
 • Leuk cv, maar bedenk wel een cv is voor professioneel gebruik; pas op met informele uitingen als 'svp wakker maken voor.....'. Al moest ik er wel weer om lachen en dat is ook belangrijk.
 • Springt er op veel fronten uit. Sprekende taal en lay-out past heel goed bij profielschets. Het is duidelijk welke stappen ze in d’r carrière wil bewandelen. Heerlijk om niet de standaard competenties te lezen en dat ze een onderscheidt maakt in wat ze gedaan heeft en geleerd heeft. Ook hier waakt ze er voor om er niet een te lange opsomming van te maken. Ze laat zelfreflectie zien door ook d’r groeifactoren te noemen. Persoonlijk schrikken mij de vele verschillende kleuren wat af. Had iets minder gemogen. Maar Ariënne laat zichzelf met d’r cv zien en past taal aan op functie. Een heerlijk authentiek cv!


  "